Anasayfa Haber Microsoft Gözü Android Telefonlara Dikti!

Microsoft Gözü Android Telefonlara Dikti!

Microsoft ve Çinli telefon üreticisi Xiaomi arasında yürütülen ortak çalışma, Android kullanıcıları için yeni kapılar açabilir.

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’un tüm cihazlarda çalışmak üzere geliştirildiğini zaten biliyorsunuz. Peki buna Android telefonların da dahil olabileceğini söylesek inanır mıydınız? Microsoft ve Çinli telefon üreticisi Xiaomi arasında yürütülen bir çalışma, özel bir Windows 10 ROM’u geliştirilmesini hedefliyor!

Bu çalışma kapsamında geliştirilen Windows 10 ROM’u, Xiaomi’nin Mi4 telefonlarında kullanılarak test edilecek. Bu ROM kurulduğu telefonda Windows 10 işletim sistemini çalışır hale getirecek. Ancak gerçekte Microsoft’un amacı sadece Xiaomi kullanıcılarının ilgisini çekmek değil tabii ki!

Microsoft’un uzun vadede herhangi bir Android telefona kurulabilen bir Windows 10 ROM’u geliştirme amacında olduğu fısıldanıyor. İşin daha da güzel yanı, bu Windows 10 ROM’u aynı zamanda dual-boot seçeneğine de sahip olacak. Yani elinizdeki telefonu Android Lollipop ya da Windows 10 olarak kullanmak için tüm yapmanız gereken telefonu yeniden başlatmak olacak. Tabii bu kadar çok telefon marka ve modeli söz konusuyken böyle bir proje ne kadar başarılı olabilir, orası tartışmaya açık.