Anasayfa Haber Windows 10 Korsanlara Bedava Olmayacak!

Windows 10 Korsanlara Bedava Olmayacak!

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’un korsan kullanıcılara bedava verileceği haberlerine şirketten açıklama geldi.

Daha önce yaptığımız bir haberde, Microsoft’un Çinli korsan kullanıcılara Windows 10’u indirme izni vereceklerini duyurmuştuk. Microsoft bu ülkedeki korsan kullanıcı sayısının çok fazla olmasından doğan genel güvenlik sorunlarını çözebilmek için böyle bir yönteme başvurmayı seçiyor. Ancak bu haberler genel olarak tüm dünyada korsan Windows kullanıcılarına genel af geleceği şeklinde algılandı.

Microsoft bu yanlış anlamayı düzeltmek için detaylı bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Öncelikle şunu açıkça belirtmek gerekiyor ki, korsan kullanıcılara Windows 10 indirme izni sadece Çin sınırları içinde verilecek. Eğer Çin dışında yaşıyorsanız ve korsan Windows 7 ya da 8 kullanıyorsanız, Microsoft sunucularından Windows 10’u ve ardından gelecek olan güncellemeleri indirmeniz mümkün olmayacak.

İkinci önemli nokta da şu ki, Windows 10 korsan kullanıcılara Çin sınırları içinde bile bedava verilmeyecek! Çinli korsanlar diğer ülke kullanıcılarının aksine Windows 10’u Microsoft sunucularından indirip kurabilecekler. Ancak yasal lisans sahibi olmayacaklar ve Microsoft bu kullanıcıların bilgisayarlarına büyük ihtimalle çeşitli kısıtlama ve yaptırımlar getirecek.

Uzun lafın kısası, kullanıcıların iki seçeneği mevcut; Windows işletim sistemini ya korsan olarak kullanmaya devam edecekler, ya da parasını verip yasal lisans alacaklar. Microsoft bu konuda lafı hiç evirip çevirmeden açıkça altını çiziyor.