Anasayfa Haber HTC One M9 Plus Özellikleri Basına Sızdı

HTC One M9 Plus Özellikleri Basına Sızdı

HTC’nin yeni telefonunun teknik özellikleri, Nisan ayındaki Çin lansmanı öncesinde internete sızdı.

HTC’nin yeni One M9 varyantının adı tam olarak ne olacak henüz bilinmiyor, ancak piyasada “Plus” olarak anılıyor. HTC bu telefonu öncelikle Çin pazarında piyasaya sürecek, hatta 8 Nisan’daki Beijing lansmanı için davetiyeler gönderilmeye başlanmış bulunuyor. Ne var ki telefon raflara çıkmadan önce teknik özelliklerini gösteren bazı fotolar internete düştü.

Görüntülerde telefonun adının HTC M9pt olarak kaydedildiği görülüyor ki, buradaki “pt” büyük ihtimalle Çin’e özgü model olduğunu vurguluyor. Ekran QHD yani 2K (2560×1600) çözünürlüğe sahip. İşlemci olarak ise MedyaTek’in MT6795T modeli kullanılmış. Sekiz çekirdekli ve 64 bit destekli olan bu işlemci, üzerinde PowerVR G6200 grafik yongası barındırıyor ve hayli güçlü. Bu işlemci 2K içerikleri olduğu gibi, süper yavaş foto çekimlerini de (480 FPS – 1080p) destekleyebiliyor. 3 GB RAM ile gelen cihazda Android 5.0 işletim sistemi olduğu görülüyor.

Cihazın dış tasarımında ok sıra dışı bir detaya rastlanmıyor. Ön paneldeki büyük buton aslında parmak izi okuyucu, iki tarafındaki ızgaralar da hoparlörleri barındırıyor. Arka taraftaki kameranın şekli One M9 modelinde farklı görünse de, aslında aynı 20.1 MP kameraya sahip olduğu söyleniyor. Tüm bu söylentilerin ne kadar gerçek olduğunu ve HTC’nin bu modeli başka hangi pazarlara süreceğini önümüzdeki haftalarda kesin olarak öğreneceğiz.

htc-m9-plus-1

 

htc-m9-plus-2