Anasayfa Haber YouTube Live, Twitch’e Rakip Olacak

YouTube Live, Twitch’e Rakip Olacak

Geçtiğimiz yıl yapılan pazarlıklar sonucu Twitch’i kıl payı Amazon’a kaptıran Google, bunu telafi etmek için yeni adımlar atıyor.

Özellikle oyunlar ve e-spor üzerine canlı yayın yapanların yoğun kullandığı bir servis haline gelen Twitch, geçen yıl 1 milyar dolara Amazon’a satılmıştı. Google aslında Twitch’i satın almak için çok uğraşmış, ancak pazarlığı bağlamak Amazon’a nasip olmuştu.

Piyasada dolaşan bazı söylentilere göre Google bu durumu telafi etmek için YouTube Live adlı canlı yayın servisini yeniden elden geçirmeye karar vermiş. Şirket YouTube Live servisini tıpkı Twitch gibi e-spor ve oyun merkezli bir canlı yayın hizmeti haline getirmeyi, böylece Twitch kullanıcılarını buraya çekmeyi planlıyormuş.

YouTube Live daha önce genel maksatlı bir canlı yayın servisi olarak duyurulmuş, ancak kendine has bir kullanıcı kitlesi toplayamamıştı. Sunucu ve bağlantı altyapısı Twitch ile kıyaslanmayacak kadar yüksek kapasiteli olan YouTube Live, bu yeni karakteriyle başarılı olabilir mi, orasını zaman gösterecek.

Google’ın YouTube Live’in yeni karakteri hakkındaki duyuruyu önümüzdeki Haziran’daki E3 fuarında yapacağı fısıldanıyor. Ayrıca şirketin Twitch kullanıcılarının dikkatini çekebilmek için çok ciddi promosyonlara da girişeceği ve özellikle reklam gelirlerini ön plana çıkaracağı fısıldanıyor. Ancak tabii tüm bunların Türkiye merkezli kullanıcılara ne kadar faydası dokunur, orası da ayrı bir mesele.