Anasayfa Haber Nvidia GeForce GTX 980 Ti Bu Yaz Geliyor

Nvidia GeForce GTX 980 Ti Bu Yaz Geliyor

Nvidia’nın Titan X modelini piyasaya sürmesinin ardından, GTX 980 Ti modelini de bu yaz için hazırladığı söyleniyor.

Nvidia kısa bir süre önce yeni nesil Maxwell işlemci ailesini taşıyan en güçlü ekran kartı Titan X modelini piyasaya sürdü. Bu kartın üzerinde GM200 kodlu Maxwell işlemci ve 12 VRAM mevcut. Titan X bu haliyle Nvidia’nın halen satışta olan en güçlü ekran kartı konumunda bulunuyor.

Ancak yeni GTX 900 serilerinde halen eksik olan bir model daha var, o da Nvidia’nın her seride çıkardığı Ti performans kartı. Piyasadaki beklenti bu kartın yakın zamanda çıkacağı ve üzerinde GM200 işlemcinin biraz kırpılmış bir versiyonunun bulunacağı yönündeydi.

Ancak çeşitli kaynaklardan gelen haberler durumun biraz daha farklı olacağına işaret ediyor. Nvidia’nın bu yaz için yeni bir GTX 980 Ti modeli çıkaracağına kesin gözüyle bakılıyor. Fakat bu kartın üzerindeki GM200 işlemcisi kırpılmış olmayacak. Aksine Titan X modelinde kullanılan işlemcide olduğu gibi 3072 adet CUDA çekirdeğiyle GTX 980 Ti modelinde yer alacak. Buna ek olarak Ti modelindeki işlemci % 10 daha hızlı çalışacak şekilde hız aşırtılarak kullanılacak.

Söylentilere göre Nvidia bu yeni kartı 12 yerine 6 GB VRAM ile donatacak ve Titan X ile arasındaki en önemli fark da bu hafıza miktarı olacak. Nvidia’nın GTX 980 Ti modelini yeni nesil oyunlarla da test ettiği, sonuçta 6 GB hafızanın bir kaç istisnai durum hariç 4K oyunculuk için gayet yeterli olduğunu gördüğü söyleniyor. Şüphesiz daha fazla hafıza isteyenler için de Titan X almaları tavsiye edilecek.

GTX 980 Ti modelinin kesin çıkış tarihi ya da fiyatı henüz belli değil. Titan X ile arasında 6 GB VRAM dışında çok fazla fark olmaması fiyatına nasıl etki edecek, biz de merak ediyoruz.