Anasayfa Haber LG G4 Benchmark Puanları Sızdı

LG G4 Benchmark Puanları Sızdı

LG G4 uzun zamandır sızıntılarla anılıyor. Telefon çok yakında resmen tanıtılacak, hatta resmi bir tanıtım tarihi bile belli oldu. Ancak hemen öncesinde performans puanları sızdı…

LG G4 görsel sızıntıları uzun süredir devam ediyor. Samsung’un Note serisinin izinde bir LG G4 Note modeli bile konuşuluyor. Bütün bu sızıntıların ardından LG, yeni bir ürün tanıtımı için 28 Nisan tarihinde bir tanıtım düzenleyeceğini duyurdu. Resmen LG G4’ü tanıtacaklarını açıklamamalarına karşın şu an LG’nin daha çok beklenen başka bir ürünü bulunmuyor. Bu yüzden 28 Nisan 2015’te LG G4’ün resmen tanıtılacağına kesin gözüyle bakıyoruz.

LG-G4-Save-the-Date

Sızan performans sonuçlarına gelince, bunlar GFX Benchmark veritabanında ortaya çıkan bilgiler ve özellikle işlemci şaşırtıcı. Yeni Qualcomm Snapdragon 810 yerine Snapdragon 808 modelinin tercih edildiği görünüyor. Bu da yeni işlemcinin ısınma sorunlarıyla ilgili Samsung’un ortaya attığı iddiaları daha ciddi bir şekilde düşünmemize yol açıyor. LG neden Snapdragon 810 yerine 808 tercih etti? LG başka telefonlarında 810 da kullanmıştı, örneği LG G Flex 2 modeli.

8 Çekirdekli işlemcide 4 adet Cortex A57 ve 4 adet Cortex A53 çekirdekleri, GPu olarak ise Adreno 418 modeli mevcut. 5.5 inçlik QHD bir ekran, 16 megapiksellik 4K video çekebilen bir kamera, 8 megapiksellik bir ön kamera mevcut.

Sızıntı: LG G4 Note
Sızıntı: LG G4 Note

Benchmark sonuçlarına göre geçtiğimiz yılın LG G3 modelinden doğal olarak çok daha güçlü bir cep telefonu olduğunu görüyoruz. GPU olarak kullanılan 418, Adreno 420 ile Adreno 330 arasında bir performansa sahip görünüyor. Aşağıda GSMArena’nın hazırladığı, GFX Benchmark verilerine dayanan performans tablosunu görebilirsiniz:

lg-g4-sizinti-performans-benchmark-tablosu

 

Bu tabloya bakarsak LG G4’ün performans olarak en azından GFX Benchmark sızıntı testlerine göre LG G3’ün çok da üzerinde olmadığını görüyoruz. Resmen tanıtıldığında ve gerçek kullanım testleri yapıldığında kesin bilgiler ortaya çıkacak.