Anasayfa Haber Microsoft, Xbox One Slim Modelini Sonbaharda Çıkarabilir

Microsoft, Xbox One Slim Modelini Sonbaharda Çıkarabilir

Microsoft’un Xbox One konsolunu yeniden tasarladığına ve bu yıl piyasaya süreceğine dair söylentiler var.

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu olan Xbox One, 2013 yılının Kasım ayında piyasaya çıkarılmıştı. Xbox One kendine hayli geniş bir takipçi kitlesi bulsa da, her ülkede aynı başarıyı yakalayamadı. Özellikle Asya pazarında Sony’nin PS 4 konsolu karşısında hayli ezilen konsol, dünya genelindeki satış rakamlarında da ikinci sırada kaldı.

Bir süre önce Sony’nin PS 4 konsolunun daha ince bir versiyonunu çıkaracağına dair söylentileri haber yapmıştık. Ayrıca AMD’nin konsollara özel 20 nm ölçekli yeni bir işlemci geliştirdiği de bir süredir konuşuluyordu. Microsoft’un Xbox One’ı yeniden tasarlayacağı yönündeki söylentiler de pek yeni sayılmaz. Bu söylentiler AMD’den yeni işlemci haberinin sızmasıyla birlikte ortaya çıkmıştı.

Son söylentilere göre ise Microsoft’un Xbox One Slim modelini 2015 sonunda ya da en geç 2016 başında çıkarması bekleniyor. Şirketin yeni nesil işlemci kullanarak daha serin çalışan ve daha küçük bir kasaya sığabilecek bir tasarım yaptığı fısıldanıyor. Ancak içinde kullanılan AMD işlemcinin gerçekten de 20 nm olup olmadığına dair bir bilgi yok.

AMD’nin daha düşük ölçekli işlemcilerini yakında piyasaya sürmeye hazırlandığı bir sır değil, ancak özellikle 20 nm mimarisinde üretim sorunları yaşandığı da biliniyordu. Tabii hem Microsoft, hem de Sony’nin konsollarındaki işlemcilerin AMD markalı olduğunu da unutmamak lazım. Şüphesiz birinden biri konsolunun Slim modelini çıkarabilirse, rakibi de geri kalmayacaktır.