Anasayfa Haber LG Yeni G4 Modelinde QHD Ekran Kullanabilir

LG Yeni G4 Modelinde QHD Ekran Kullanabilir

LG tarafından yapılan bir açıklama, yeni bir üst seviye telefonda gelişmiş bir QHD ekran kullanacaklarını ortaya çıkardı.

LG tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket hayli gelişmiş 5.5 inçlik bir ekran üretmeye başlamış bulunuyor. 1440×2550 piksel çözünürlük destekleyecek olan bu yeni ekran, 538 ppi piksel yoğunluğuna sahip olacak. Benzerlerinden çok daha yüksek parlaklık ve kontrasta sahip olduğu bildirilen ekranın, rakiplerinden daha fazla enerji de harcamayacak.

Bu ekranla ilgili olarak verilen bir diğer bilgi ise, ekranda Advanced In-Cell Touch (AIT) adı verilen bir dokunma algılama teknolojisinin kullanılacağı oldu. Bu teknoloji ekranda ıslaklık olsa bile komutların düzgün biçimde algılanmasına imkan tanıyor. Tabii bu teknolojinin varlığı kullanılacak olan telefonun tamamen su geçirmez olduğu anlamına gelmiyor. Ancak anlaşılan bir miktar da olsa ıslanmaya dayanıklılık söz konusu olacak.

Şirket yetkilileri bu ekranın hangi telefonda kullanılacağına dair net bir açıklama yapmadılar, ancak yakında çıkacak olan üst seviye bir telefonlarında kullanılacağının altını çizmekle yetindiler. LG’nin yakın zamanda çıkması beklenen üst seviye tek modeli var, o da 24 Nisan tarihinde lansmanı yapılması beklenen G4. LG bu yeni modelin lansmanını dünyanın pek çok şehrinde aynı anda yapacak.