Anasayfa Haber Windows “Redstone” 2016 Yazında Gelecek!

Windows “Redstone” 2016 Yazında Gelecek!

Windows 10’dan sonra gelecek olan yeni sürümün detayları ortaya çıkmaya başladı.

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’un piyasaya çıkış tarihi yaklaşırken, bir sonraki sürümün ne zaman geleceği de belli oldu. Ancak beklentilerin aksine bu yeni sürüm Windows 11 olarak ortaya çıkmayacak. Microsoft’un planı bir sonraki sürümü Windows 10 üzerine güncelleme olarak sunmak.

Şirketin işletim sistemlerine farklı kod adları verdiği biliniyor. Mesela gelecek olan Windows 10’un resmi kod adı “Threshold”, bir önceki sürüm olan Windows 8.1 ise “Blue” kod adıyla anılıyordu. Bundan sonra gelecek olan Windows sürümü için ise “Redstone” kod adı seçilmiş. Bu adın Minecraft kökenli olması da ayrıca dikkat çekiyor.

Microsoft bu yeni sürümü 2016 yılının Haziran ve Ekim aylarında, iki büyük güncelleme olarak çıkaracak. Beklenenin aksine Windows 11 adıyla yeni bir işletim sistemi olmayacak, aksine bu büyük güncelleme Windows 10 kullanıcılarına ücretsiz olarak indirmeye açılacak.

Redstone tüm kullanıcılara açılmadan önce Windows 10 ile yapıldığı gibi bir Beta testi sürecinden geçirilecek. Redstone ile gelecek olan özelliklerin neler olduğu henüz açıklanmıyor. Ancak Microsoft bu dev güncellemenin Windows 10’un çıkışına yetişmeyecek olan çok sayıda önemli özelliği getireceğini bildiriyor. Windows 10’a şu noktada yeni özellik eklenmesi durdurulmuş ve sadece çıkış öncesi hata düzeltme sürecine girilmiş bulunuyor.