Anasayfa Haber AMD Radeon R9 390 Fotoları Sızdırıldı

AMD Radeon R9 390 Fotoları Sızdırıldı

AMD’nin yeni nesil ekran kartlarından R9 390’ın resimleri bir Çin sitesinde kullanıcılar tarafından paylaşıldı.

AMD’nin merakla beklenen bir sonraki nesil ekran kartlarının çıkış tarihi resmen belli olmasa da, bu yaz başında piyasaya çıkacakları tahmin ediliyor. Bu arada Çin’deki bir internet sitesinin forumlarında ortaya çıkan bazı fotolar, en azından bazı firmaların ürünlerini hazırlamış olduklarına dair kanıları güçlendirdi.

Çin sitesinde paylaşılan fotolarda görülen kart, XFX markasına ait bir Radeon R9 390 olarak tanımlanıyor. Yeni nesil Fiji işlemci ailesinden, çekirdek sayısı biraz daha kısılmış olan Fiji Pro modelini kullandığı tahmin edilen kartın üzerinde çift fan olduğu dikkat çekiyor. 8 + 6 pin güç bağlantısı bulunan kartın tam güçte 300 Watt güç çekebileceği öngörülüyor.

AMD-Radeon-R9-390_2

AMD’nin R9 390X ve 390 kartlarında yüksek hızlı HBM hafıza modülleri kullanılacağı zaten biliniyordu. Ancak bu modeldeki RAM miktarı kesin olarak bilinmemekle birlikte, 4 GB olabileceği tahmin ediliyor. Yurt dışı satış fiyatının 500 dolar civarında olacağına dair tahminler yürütülen kartın ortaya çıkışı, ekran kartı üreticilerinin seri üretime geçmiş olduklarına işaret ediyor olabilir. Bu da yeni Radeon serisinin çıkışının yaklaştığı anlamına gelir.