Anasayfa Haber Apple, Mağazalarda Sıraya Girmenizi İstemiyor!

Apple, Mağazalarda Sıraya Girmenizi İstemiyor!

Apple, mağazalarının önünde uzayıp giden kuyruklardan o kadar da memnun görünmüyor.

Her yeni Apple ürününün satışında görmeye alışık olduğumuz Apple Store kuyrukları Apple’ı tahmin edildiği kadar mutlu etmiyor. Apple’ın perakende satıştan sorumlu yöneticisi Angela Ahrendts’in çalışanlara gönderdiği bildiriye göre Apple, artık müşterilerinin mağazalar yerine online siparişi kullanmasını istiyor.

Ahrendts yayınladığı bildiride Apple Store çalışanlarına, müşterilerin online siparişe teşvik edilmesi gerektiğini öğütlüyor. Yayınlanan bildiride özellikle Apple Watch ve yeni MacBook modelinin online siparişle çok daha kolay elde edilebileceği belirtiyor. Şirketin yeni Apple Watch’u İngiltere’deki mağazalarda doğrudan satmama kararına ise yeni satış politikasının bir sonucu olarak bakılıyor.

Apple Store çalışanlarına gönderilen bildiri.
Apple Store çalışanlarına gönderilen bildiri.

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları ise bu konuda biraz daha şanslı. Eğer Apple Store çalışanlarına yeteri kadar ısrar ederlerse Apple Watch’u mağazalardan temin edebilecekler. Ancak diğer ülkelerde Apple Watch’u mağazalardan talep etseniz bile mağaza görevlisi sizin adınıza cihazı online olarak sipariş edecek.

Ayrıca eğer önceden online olarak Apple Store’dan rendevu almadıysanız, Apple Watch’u diğer Apple ürünleri gibi mağazada test edemeyeceksiniz. Ancak Apple, müşterilerin doğru Watch sürümünü almalarına yardımcı olmaları için Apple Store çalışanlarının hem teknoloji, hem de moda açısından rehberlik edeceğini belirtti.