Anasayfa Haber Apple, Amerika’da Liderliğini Koruyor

Apple, Amerika’da Liderliğini Koruyor

Teknoloji devi Apple, anavatanı Amerika’da halen bir numaralı mobil cihaz üreticisi konumunda bulunuyor.

Analiz şirketi comScore’un Aralık 2014-Şubat 2015 arasını kapsayan üç aylık raporuna göre Apple, Amerika Birleşik Devletleri’nin en çok tercih edilen mobil cihaz markası unvanını koruyor. Yayınlanan sonuçlara göre Apple, Birleşik Devletler mobil pazarının %41.7’sine hakim durumda. Bu oran, Kasım 2014 itibariyle %41.8 pazar payına sahip olan Apple için ufak bir gerileme olsa da, birinci sırayı değiştirmiyor.

Apple’ın en yakın takipçisi Samsung ise, aynı dönemde 1.1 puan gerileyerek pazar payının %28.6’lık kısmını elinde tutuyor. Ancak Galaxy S6 ve S6 Edge’in satışa çıkmasıyla birlikte Samsung’un kaybettği pazar payını geri kazanması, hatta üstüne çıkması bekleniyor. Her iki modelin de kritiklerden övgü dolu eleştiriler aldığını göz önüne alırsak Samsung’un yükselişe geçmesi an meselesi diyebiliriz.

LG ise Samsung’un kısmi düşüşünden olumlu etkilenmişe benziyor. Kasım 2014 itibariyle %7.6’lık pazar payına sahip olan LG, Şubat 2015 ile biten üç aylık dönemi %8.3 pazar payı ile kapattı. LG’nin 28 Nisan’da resmen tanıtacağı G4 modeli ile bu pazar payını daha arttırması bekleniyor.

Mobil işletim sistemleri kulvarında da liderlik halen Android’in elinde, %52.8’lik pazar payına sahip Android’i, %41.7’lik iOS takip ediyor. Bu ikilinin mücadelesine henüz çok uzak kalan Windows Phone %3.5, Blackberry ise %1.8 sularında geziniyor.