Anasayfa ASUS ASUS, VivoWatch İçin 10 Gün Batarya Ömrü Öngörüyor

ASUS, VivoWatch İçin 10 Gün Batarya Ömrü Öngörüyor

ASUS VivoWatch
ASUS VivoWatch

ASUS tarafından duyurulan yeni akıllı saatin tek şarjla on gün çalışacak kapasitede olduğu bildiriliyor.

ASUS zaten akıllı kol saati pazarına pek yabancı değil, halen ZenWatch adlı modeli dünyanın farklı ülkelerinde satışta bulunuyor. Ancak Asus bu modelle tüm kullanıcıların ilgisini çekebilmiş değil, bu yüzden de VivoWatch adlı çok daha farklı bir modeli piyasaya sürmeye hazırlanıyorlar.

VivoWatch daha ziyade sağlık ve egzersiz temalı bir tasarıma sahip olacak. Nabız ve uyku gözlem gibi uygulamaların ön plana çıkacağı saat, nispeten daha sportif bir tasarıma sahip olacak gibi görünüyor. Ancak cihazın ZenWatch gibi diğer akıllı saatlerden farkı, Android Wear işletim sistemi kullanmayacak olması.

En önemli tasarım özelliklerinden biri de, çok az enerji tüketen tek renk bir ekran. Bu sayede tek şarjla on gün çalışabilmesi öngörülüyor. Bu tür cihazların batarya kapasitesi pek yüksek olmadığından, güçlü işlemciler ve yüksek çözünürlüklü ekranlar çok kullanışlı değiller.

Asus’un bu saati ne zaman ve hangi ülkelerde piyasaya süreceği henüz belli değil. Teknik özellikleri nedeniyle fiyatının diğer Android Wear akıllı saatlerden çok daha makul olacağı tahmin ediliyor. Batarya ömrü de gerçekten iddia edildiği gibi uzun olursa, sadece spor tutkunlarına değil, çok daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edebilir.