Anasayfa Haber HTC Yeni Windows 10 Telefon Geliştiriyor

HTC Yeni Windows 10 Telefon Geliştiriyor

HTC’nin Microsoft ile yakın işbirliği içinde çalışarak yeni bir Windows 10 telefon geliştirdiği söyleniyor.

Windows 10 işletim sisteminin çıkış tarihi yaklaşırken, kimlerin bu yeni platform için telefon çıkaracağı sorusu da ağırlık kazanmaya başlıyor. Microsoft bir süredir giriş ve orta seviye Lumia telefonlara ağırlık vermişti. Microsoft ile işbirliği yapan pek çok irili ufaklı firma da benzer bir yol izliyor, giriş seviyesi telefonlarla Windows Phone işletim sistemini sevdirmeye çabalıyorlardı. Ancak buna rağmen pek çok pazarda Windows Phone işletim sistemi Android ve Apple iOS karşısında pay kaybetmeye devam etti.

Microsoft tarafından yapılan açıklamalar, pek çok Windows Phone 8.1 çalıştıran telefonun yeni Windows 10 sistemine geçiş yapabileceğini ortaya koydu. Ancak eski telefonları yeni sisteme geçirmenin haricinde, bir de hangi firmaların Windows 10’a özel telefon üretecekleri sorusu gündemde. Lenovo’nun böyle bir çalışması olduğu ve önümüzdeki yaz aylarında Windows 10 işletim sistemli bir model çıkaracağı biliniyordu. Şimdi HTC’nin de böyle bir projesi olduğu ortaya çıktı.

HTC One M9+ modelinin Hindistan lansmanında yapılan bazı açıklamalar, şirketin Microsoft ile yakın temas halinde olduğunu ve Windows 10 işletim sistemi için yeni bir telefon tasarladığını ortaya koydu. Ancak bu telefonun üst seviye mi, yoksa düşük bütçeli bir model mi olacağı henüz belli değil. HTC daha önce çıkardığı One M8 For Windows modelinin Windows 10 işletim sistemine kavuşacağını haber vermişti. HTC’nin de tıpkı Lenovo gibi bu yaz yeni Windows 10 telefonunu ortaya çıkaracağı tahmin ediliyor.