Anasayfa Makale Evde Denenmemesi Gereken 20 GTA 5 Aktivitesi!

Evde Denenmemesi Gereken 20 GTA 5 Aktivitesi!

GTA 5’in uçsuz bucaksız dünyasının her anından zevk almak için yapmanız gereken tek şey hayal gücünüzü kullanmak.

PC oyuncuları, uzun bir süredir GTA 5’in yolunu gözlüyordu. En sonunda geçtiğimiz günlerde popüler oyun PC platformuna iniş yaptı ve şu aralar halen oyun gündemini elinde tutuyor. GTA 5’in yeterince tatmin edici bir hikayesi olsa da, hepimizin bildiği gibi oyunun asıl eğlencesi oyunculara sunulan serbestlik hissi. Peki senaryo modunu takip etmek istemeyen oyuncular oyunda neler yapabilir? Bu sorunun binlerce cevabı olsa da bu yazıda sadece yapabileceğiniz en eğlenceli aktiviteleri bulacaksınız.

Kafayı bulun ve bir hayvan olarak seyahat edin

gta 5 hayvan

GTA 5’in oyunculara pek çok serbestlik sunduğunu söylemiştik. Bir hayvan olarak oyunu oynamak da buna dahil. Tek yapmanız gereken şey, bir peyote bitkisi bulmak. Karakteriniz bu bitki ile halüsinasyonlar görmeye başlayacak ve kendinizi bir hayvanın bedeninde bulacaksınız. Bu bitkileri Mount Chiliad’ın tepesinde veya hava alanı civarında bulunan Los Santos Customs’ın etrafında bulabilirsiniz.

Keşif balonu sürün

gta-v-balon

Eğer oyunun aksiyonundan sıkılıp biraz kafa dağıtmak isterseniz her zaman Los Santos manzarasını size sunan keşif balonlarını kullanabilirsiniz. Yeni topladığınız yüksek performanslı bilgisayarınız, size Los Santos’un muhteşem manzaralarını sunmazsa PC platformunun ne anlamı kalır?

Dağdan aşağı atlayın

gta 5 dağ

Bu aktivite için “Neden?” diyebilirsiniz, benim cevabım da “Neden olmasın?” olacaktır. Biraz adrenalin için Mount Chiliad’ın tepesinde çıkın ve zirvedeki araç istasyonundan bir adet motosiklet “ödünç alın”. Etrafta bulunan rampaları kullanarak kendi artistik hareketlerinizi sergileyebilir ardından uçurumdan aşağı balıklama dalabilirsiniz. Elbette paraşütünüzü unutmayın.

Hız treni sürün

gta v tren

GTA serisinin en temel olaylarından biri sayısız araç seçeneği olmasıdır. Buna lunaparkta bulacağınız hız treni de dahil. The Del Perro eğlence alanında sürebileceğiniz bir adet hız treni bulunuyor. Maden sürebiliyoruz, o zaman neden sürmeyelim?

Ortalığı ateşe verin!

gta v ateş

Kaos ortamı, GTA serisinin en önemli elementlerinden biridir. Peki kaos yaratmak için ateşten daha etkili ne olabilir? Ammu-Nation’dan 25 dolara jerrycan alın ve dilediğiniz gibi sağa sola dökün. Ardından bu yanıcı maddeyi herhangi bir yakıcı araçla tutuşturun. Basitçe sıvıya ateş edebilir veya daha fazla yaratıcılık için aracınızın egzoz deposunu kullanabilirsiniz.

Hareket çekin!

Pek dostça bir hareket sayılmasa da, Rockstar sizi sinirlendiren NPC’lere hareket çekebilme özgürlüğünü sunuyor. Bunun için aracınızın içindeyken silahınızı ortadan kaldırın ve ateş etme tuşuna basın. Artık trafikte takıldığınızda tek isyan aracınız araç kornası değil.

Jet kaçırın

gta 5 jet

Los Santos semalarında roketler ve makineli tüfekler eşliğinde uçmak için oyunda yapabileceğiniz en çılgınca işleri yapmalısınız. Bir jet kaçırmak için öncelikle batı kıyısında bulunan askeri üsse girmeniz gerekiyor. Eğer düzinelerce askerden sağ kurtulabilirseniz hangara girin ve hızlı bir şekilde jete atlayıp oradan uzaklaşın. Askerlerin şakası yok.

Spor yapın

gta 5 spor

Michael, Franklin ve Trevor’ın kaos yaratabilmek için zinde olmaları gerekiyor. Eğer biraz kafa dağıtmak istiyorsanız, Los Santos’taki çeşitli spor aktivitelerine katılabilirsiniz. Michael’ın evinde tenis oynamak veya yoga kulübüne yazılmak sahip olduğunuz seçeneklerden bazıları.

Ava çıkın

gta 5 av

Trevor için ortalığı patlatmaktan daha çekici olan bir şey varsa o da ava çıkmak. Her gün saat sabah 5 ve akşam 5 arasında Chiliad Mountain State Wilderness’a giderek Cletus ile buluşup ava çıkabilirsiniz. Avladığınız hayvanların fotoğrafını çekip Cletus’a göndererek fazladan birkaç dolar para da kazanmanız mümkün.

Özçekim!

gta 5 selfie

21. yüzyılın en popüler akımlarından biri olan selfie, kendine GTA 5’te de yer bulmuş durumda. Oyun içindeki cep telefonunuzla dilediğiniz zaman karakterinizin selfie fotoğrafını çekebilirsiniz. Üstelik filtre de ekleyebiliyorsunuz.

Araçlar ne güne duruyor?

gta-5-grand-theft-auto-5-ekran-goruntusu-8

GTA 5’in bir diğer zenginliği araçlarda ve araçların yapabildiklerinde yatıyor. İtfaiye aracıyla ortalığa su püskürtebilir, kamyonlarla eşya taşıyabilir veya kırmızı ışıktayken kornaya basarak sokak yarışı başlatabilirsiniz. Los Santos’taki araçların her birini son noktasına kadar kullanın ve yapabildikleri her şeyi keşfedin.

Uyuşturucu olmazsa olmaz

gta 5 trevor

Trevor gibi akli dengesi pek sağlam olmayan bir karakterde uyuşturucu bağımlılığı olmasa şaşardık zaten. Blaine County içindeki masada Trevor’ın kullandığı uyuşturucuları görebilirsiniz. Eğer Trevor ile bu uyuşturucuları tüketirseniz, karakteriniz rastgele bir yerde kendinden geçmiş olarak uyanacaktır.

Borsanın altını üstüne getirin

gta 5 borsa

GTA 5’in dünyasında dinamik bir borsa sistemi var ve oyuncular bu sistemin çarklarına dahil olabiliyor. Borsa sayesinde servetinize servet katmak mümkün. Oyun içinde gerçekleştirdiğiniz hareketler borsayı gerçek zamanlı olarak etkiliyor. Yani doğru yatırımı yapıp doğru kişiyi havaya uçurursanız hisseleriniz katlanabiliyor.

Mağazaları soyun

gta 5 soygun

Şimdi açık açık konuşalım. Rockstar oyun içi mağazaları gidip onlardan alışveriş yapalım diye koymuyor. O mağazalar, Rockstar’ın paraya sıkışan oyunculara sunduğu bir ek gelir kapısı ve eğer paraya sıkıştıysanız bu mağazaları soyabilirsiniz. Tek yapmanız gereken kasiyere silah doğrultmak. Gerisi sadece paraların çantaya dolduruluşunu izlemek oluyor.

Karakterler arası diyalogları dinleyin

gta 5 franklin

GTA 5’te baş karakterler arası diyaloglar mutlaka her oyuncunun okuması gereken türden. Eğer bir RPG ile Michael’ın Rockford Hills’teki evine roket atarsanız, kendisi size tehdit dolu bir mesaj gönderecektir. O an oynadığınız karakterle diğer iki karakterin hayatlarını zehir edin ve gelen mesajları okuyun. Veya okumayın. Dağdan balıklama atlamak gibi daha önemli işleriniz varsa tabii.

Düşün

gta 5 düşüş

Oyun boyunca koşuyor, zıplıyor ve araçlarda geziyorsunuz. Peki karakterinizin hiç yorulmuş olabileceği aklınıza geldi mi? Zıplarken klavyeden R tuşuna basarak karakterinizi yere gömün. Ara sıra karakteriniz kanayabilir ve etraftaki NPC’ler korkuyla çığlık atabilir. Oyundaki diğer aktivitelerde NPC’leri nasıl önemsemiyorsanız burada da önemsemeyin.

Dalış yapın

gta 5 yüzme

GTA 5’in uçsuz bucaksız dünyası sadece kara ve havayla sınırlı değil. Bir filikaya atlayın ve denizin ortasında inerken birden karakteriniz dalış kıyafetiyle donatılacaktır. Bu sayede derin denizi keşfedebilirsiniz. Batık gemilerde oldukça ciddi miktarda para bulmak mümkün. Kolay para. Tabii köpekbalıklarını saymazsak.

Kendi filminizi çekin

gta 5 director mode

GTA 5’in video araçları, önceli oyun GTA 4’e göre çok daha gelişmiş durumda. Hikaye modunda yeterince ilerlerseniz, Director Mode’da kullanmak üzere karakter kilitlerini açabilirsiniz. Bu modda günün hangi saatinde çekim yapacağınız gibi detayları düzenleyebilirsiniz. Üstelik hileleri kullanmak da serbest. Hileler demişken…

Hileler!

gta 5 michael

Bir GTA oyunu, ancak sunduğu hileler kadar eğlence sunar. Kabul edelim hiçbirimiz söz konusu GTA olunca hilelere karşı koyamıyoruz. GTA 5 de geleneği koruyarak oynanış deneyiminizi kolaylaştıracak hileler sunuyor. Yumruklarınızı patlayıcıya çeviren HOTHANDS gibi absürt hileler de dahil! Tabii hatırlatmakta fayda var ki eğer hileleri açarsanız, başarımları unutun.

Online oynayın

gta online

GTA serisi uzun yıllardır tek kişilik oyun kategorisinde sevilmiş olsa da, GTA 5 ile birlikte o kadar başarılı bir online deneyim sunuyor ki pek çok oyuncu doğrudan GTA Online’a dalıyor. 16 kişiye kadar destek veren online modda San Andreas’ın altını üstüne, gerçek insanlarla birlikte, getirebilirsiniz.