Anasayfa Haber Steam, Kullanıcıları İkiye Ayırıyor

Steam, Kullanıcıları İkiye Ayırıyor

Özellikle spam yapan kullanıcıları hedefleyen Valve, bununla mücadele için kullanıcıların yetkilerinde kısıtlamaya gidecek.

Steam üzerindeki spam içerikle mücadele etmek için etkili yöntemler arayan Valve, önemli bir adım atarak kullanıcıları iki farklı gruba ayırmayı planlıyor. Steam üzerinde hiç para harcamayan kullanıcılar bundan sonra potansiyel spam üreticisi olarak görülecek ve pek çok yetkileri kısıtlanacak.

Bu kısıtlamalar arkadaşlık isteği göndermek, grup sohbetlere katılmak, forum ve incelemelere yorum girmek gibi konularda getiriliyor. Ayrıca Greenlight, Workshop ve Steam Web API gibi bölgelere erişim de kısıtlanacak. Kullanıcı profil seviyesi Level 0 olarak kilitlenecek olan bu tür kullanıcılar, Trading Cards konusunda da kısıtlamalarla karşılaşacak.

Valve bu kısıtlamaları Steam üzerinde en az 5 dolarlık alışveriş yapmamış olan kullanıcılar için uygulayacak. Valve, bu kadar düşük bir meblağ bile harcamayan kullanıcıların, Steam üzerinde oyun maksadıyla bulunmadıklarını düşünüyor. Bu 5 dolar sınırına hediye ve promosyon kodu gibi harcamalar da girmeyecek. Valve sadece doğrudan harcanan parayı dikkate alacağının altını çiziyor. Bu yeni önlemler spam ile mücadelede ne kadar etkili olacak, orasını da zaman gösterecek.