Anasayfa Haber Qualcomm Üretimi Samsung Fabrikalarına Kaydırabilir

Qualcomm Üretimi Samsung Fabrikalarına Kaydırabilir

Apple’dan sonra Qualcomm’un da işlemci üretimi için Samsung ile anlaşmaya hazırlandığı söyleniyor.

Pek çok teknoloji firmasının işlemci üretimini yapan Tayvanlı TSMC şirketi, Apple’dan sonra Qualcomm’un da siparişlerini Samsung’a kaptıracak gibi görünüyor. Piyasadaki ciddi söylentilere göre Qualcomm özellikle yeni nesil Snapdragon 820 işlemcisini Samsung fabrikalarında ürettirmeye hazırlanıyor.

Qualcomm’un bu kararında Samsung’un 14 nm üretim bantlarına yaptığı yatırımın büyük önem taşıdığı iddia ediliyor. Qualcomm’un en son nesil işlemcisi Snapdragon 810 her ne kadar TSMC fabrikasından çıkmış en başarılı 20 nm işlemci olarak lanse edilse de, bu model hakkındaki aşırı ısınma iddiaları asla ortadan kalkmadı.

Öte yandan Samsung tarafından kendi fabrikalarında üretilen ve yeni nesil Galaxy telefonlarda boy gösteren Exynos işlemcisi, Snapdragon 810 ile benzer bir tasarıma sahip olmasına rağmen ısınma gibi konularda neredeyse hiç şikayet almamasıyla dikkati çekti. Bunun sebebi olarak Samsung’un üretiminin TSMC’den çok daha rafine olması gösteriliyor.

Eğer bu söylentiler gerçek çıkarsa ve Apple’dan sonra Qualcomm da üretim için Samsung’a yönelirse, bu durum Güney Koreli şirketin işlemci pazarındaki rolünü çok daha güçlendirecektir. Samsung’un halen 14 nm ve daha da altı mimariler için üretim bantlarına yatırım yaptığını da düşünürsek, bu söylentilerin gerçekleşmesi hiç şaşırtıcı olmayacaktır.