Anasayfa Haber TSMC Kaybettiği Markaları Geri Kazanmaya Çalışıyor

TSMC Kaybettiği Markaları Geri Kazanmaya Çalışıyor

Dünyanın sayılı işlemci üreticilerinden TSMC, Samsung’a kaptırdığı Qualcomm ve Apple gibi markaları geri kazanmaya çalışıyor.

Yeni nesil 14 nm mimarili işlemcilerin üretiminde kullandığı tekniklerle yaşadığı sıkıntıları çözmekte zorlanan Tayvanlı işlemci üreticisi TSMC, bunun sonucunda envanterindeki Qualcomm ve Apple gibi dev markaların ihalelerini kaybetmeye başlamıştı. Samsung’un daha verimli üretim teknikleri kullanması yüzünden işlemci üretimi için bu markaya yönelen Qualcomm ve Apple’ın gidişi, TSMC yönetimini ciddi sıkıntıya sokmuş görünüyor.

Nitekim TSMC tarafından yapılan son açıklamalar, şirketin giden müşterileri geri kazanmak için ciddi çaba gösterdiğini ortaya koyuyor. TSMC yönetimi tarafından yapılan açıklamalarda, şirketin 2016 sonu itibariyle 10 nm mimarisinde üretime hazır olacağının altı çizildi. Şirket ayrıca 2017 yılında da 7 nm mimarisinde üretim denemelerine başlayacağını bildirdi.

TSMC’nin bu planlara uyup uyamayacağını ancak zaman gösterecek. Ancak bu alandaki rekabet çok sıkı dersek yanlış olmaz. Intel ve Samsung’un da benzer planları var. Bu iki şirketin de 2016 itibariyle 10 nm ve 2017 itibariyle 7 nm mimarilerinde üretime başlamak için çok ciddi hazırlıkları olduğu biliniyor. Intel halen bu iş için belirlediği fabrikalarda yeni üretim tesisleri kurarken, Samsung da Güney Kore’de sıfırdan yeni tesisler kuruyor.