Anasayfa Haber Yeni Lumia 940 Bu Ay Tanıtılabilir

Yeni Lumia 940 Bu Ay Tanıtılabilir

Microsoft’un merakla beklenen yeni amiral gemisi modelinden uzun zamandır ses çıkmıyordu.

Windows telefon kullanıcıları uzun süredir üst seviye bir modeli raflarda görmüyorlar. Bunun en önemli sebebi olarak ise, Microsoft’un yeni bir modeli Windows 10 işletim sistemi çıkmadan piyasaya sürmek istememesi gösteriliyor. Nokia adını kullanmayı bıraktığından beri giriş ve orta seviyesi Windows telefonlara ağırlık veren Microsoft, bu durumu yakında değiştirecek gibi görünüyor.

Microsoft’un artık eskiyen Lumia 930 modelinin yerine çıkaracağı söylenen Lumia 940’ın, 29 Nisan tarihinde düzenlenecek olan yıllık BUILD konferansında tanıtılacağı fısıldanıyor. Geçtiğimiz yılın sonuna doğru Lumia 940 ile ilgili bir teknik özellikler listesi sızdırılmıştı. Ancak tabii bu sızıntının ne kadar güvenilir olduğu her zamanki gibi tartışmaya açıktı.

Lumia 940’ın olası teknik özellikleriyle ilgili son söylentiler ise, cihazın 5,2 inçlik bir ekrana, üst seviye 8 çekirdekli bir işlemciye ve 2 GB belleğe sahip olacağına işaret ediyor. İşlemcinin kimden geleceği pek belli değil, ancak Microsoft alışkanlıklarını değiştirip MediaTek ya da Samsung Exynos kullanmazsa, büyük ihtimalle Qualcomm Snapdragon 810 modeli olacaktır.

Arka kameranın 25 MP ve 3D derinlik algılama yeteneğine sahip hayli gelişmiş bir model olacağı iddia ediliyor. Ön kameranın ise 8 MP çözünürlükte olacağı ve göz retinası tarama teknolojisiyle donatılacağı düşünülüyor. Microsoft’un Windows 10 içine yerleştirdiği Windows Hello ve Microsoft Passport güvenlik protokolleri için bu detay gerekli olacaktır.