Anasayfa Haber Facebook Size Hello Diyor!

Facebook Size Hello Diyor!

Facebook’un Android için geliştirdiği Hello, telefon rehberine farklı bir yaklaşım getiriyor.

Facebook, akıllı telefonlarımızın en derinine kadar girmeye kararlı görünüyor. Sosyal ağın en son hamlesi, telefon rehberinizi Facebook profilleriyle entegre edecek olan Hello uygulaması. Bu uygulama sayesinde biri sizi aradığında, o numaraya ait Facebook profilini görebileceksiniz. Proje, Facebook Messenger’ın arkasındaki mühendisler tarafından geliştirildi ve uzun süre Facebook çalışanları tarafından test edildi.

Eğer bir Facebook kullanıcısı telefon numarasını sosyal ağda paylaşmışsa, Hello uygulaması bu numaradan arandığınızda size arayanın kimliğini gösterebilecek. Aramayı yanıtlama, reddetme veya arayanı bloklama seçenekleri sunan Hello’nun belki de en faydalı yanı.

Hello’nun bir diğer marifeti ise telefon numaralarını bulmanızı sağlayan bir arama motoru işlevi görmesi. Özellikle iş sektörü için düşünülen bu özellik sayesinde kullanıcılar, ulaşmak istedikleri kuruluşları tek tuşla arayabilecek. Google Maps benzeri bir servis olan bu arama motoru sayesinde bir restoranın ismini arayarak doğrudan numaralarına erişebileceksiniz.

Özel hayat gizliliğinden endişe eden kullanıcıların ise korkmalarına gerek yok. Hello, sadece telefon numaralarını açık bir şekilde Facebook’a kaydeden kullanıcıların bilgilerini sergileyecek. Yani Hello uygulamasının aradığınız kişilere Facebook profilinizi göstermesini istemiyorsanız, tek yapmanız gereken gizlilik ayarlarınızı düzenlemek.