Anasayfa Haber Oculus Rift Seneye Kaldı

Oculus Rift Seneye Kaldı

Geliştiricilerden gelen açıklamalar, Oculus Rift’in piyasaya çıkışının 2016 yılına kaldığına işaret ediyor.

Giyilebilir teknolojiler arasında en çok ilgi çekenlerden biri olan 3D sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift, 2015 yılında piyasada olması beklenen ürünler arasında anılıyordu. Bir süre önce Facebook tarafından çok ciddi bir paraya satın alınan Oculus Rift projesi, pek çok benzer girişime de esin kaynağı olmuştu.

Ancak geliştiricilerden gelen açıklamalar, Oculus Rift’in daha önceden vaat edildiği üzere 2015 yılında raflarda olamayacağına işaret ediyor. Projenin mucidi olan Palmer Luckey tarafından verilen bir demeçte, Luckey’in çıkış tarihi konusunda herhangi bir yorumda bulunmayı reddetmesi dikkat çekti. Ardından Facebook’tan David Wehner tarafından yapılan bir açıklama, ürünün halen geliştirme aşamasında olduğunun altını çizer nitelikteydi.

Bu açıklamalar piyasada dolaşan söylentilerle birleştiğinde, Oculus Rift’in çıkış tarihinin 2016 yılına sarkacağına işaret ediyor. Başta HTC’nin Vive VR olmak üzere pek çok ürünü bu tarihten önce piyasada olmayı hedefliyor. Bu da Oculus Rift’in geç kalması ve satış oranlarının hayli düşmesi anlamına gelebilir. Zaten VR gözlük pazarının gerçek genişliği de henüz pek belli değil ve bazı uzmanlara göre piyasa çok sayıda modeli kaldıracak miktarda talep üretmiyor.