Anasayfa Haber Steam Üzerinde Oyun Modları Şimdilik Yine Ücretsiz!

Steam Üzerinde Oyun Modları Şimdilik Yine Ücretsiz!

Skyrim
Skyrim

Oyunculardan gelen yoğun tepkileri değerlendiren Valve, Steam Workshop üzerindeki ücretli mod satışını şimdilik durdurdu.

Geçtiğimiz günlerde Steam Workshop üzerinden yayınlanan Skyrim modlarının nasıl ücretli hale getirildiğinin haberini sizlere vermiştik. Valve ve Bethesda arasında yapılan anlaşmayla, Skyrim için Steam Workshop üzerinde yayınlanan oyun modları ücretli olarak satılır hale gelmişti.

Bu anlaşmadan kazanılan gelirin % 45’i Bethesda, % 30’u Valve tarafından alınacak, % 25’lik kısmı ise modu yapan tasarımcıya bırakılacaktı. Çoğuna göre bu oranlar mod yapımcılarının emeğinin sömürülmesi anlamına geliyordu. Ancak daha da önemlisi, ücretsiz olması gelenek olmuş oyun modlarının parayla satılması, Steam kullanıcılarını isyan ettirdi.

Valve ve Bethesda gelen tepkileri değerlendirmiş ve geri adım atmaya karar vermişler. Valve’den gelen açıklama, iyi niyetle bir işe kalkıştıkları ancak durumu çok yanlış değerlendirmiş oldukları gerçeğiyle karşılaştıkları şeklinde özetlenebilir. Sonuç olarak Steam Workshop üzerindeki Skyrim modları yine ücretsiz ve bunlara para harcayan olduysa da parası geri ödenecek.

Ama bu, modların parayla satılmasının tamamen gündemden kalktığı anlamına gelmiyor! Valve bu iş modelinde gelecek gördüğünü saklamıyor. Fakat daha rafine bir yol izlemeleri gerektiğini düşünüyorlar. Bu da gelecekte farklı ve büyük ihtimalle tamamen yeni bir oyunla birlikte ücetli mod sisteminin geri döneceği anlamına gelebilir.