Anasayfa Haber Apple Watch, Dövme Sevmiyor

Apple Watch, Dövme Sevmiyor

Apple Watch henüz piyasaya çıkmadan zayıf bir noktası daha ortaya çıktı.

Apple’ın giyilebilir teknolojiler alanındaki ilk adımı olan Apple Watch akıllı saatinin piyasaya çıkış tarihi yaklaşırken, cihazın tasarımındaki bir zayıf nokta daha açığa çıktı. Apple’ın saatine herkesten önce ulaşma fırsatı olan bazı kullanıcıların dikkatini çeken bu zayıflık, aslında küçük bir kullanıcı kitlesini ilgilendiren cinsten.

Saatin kasasının arkasında yer alan ve çeşitli amaçlarla kullanılan algılayıcıların, dövme yapılmış tenler üzerinde çalışmakta sıkıntı yaşadığı ortaya çıktı. Bu algılayıcılar saatin kola takıldığını algılamaktan, nabız ve kan basıncı ölçmeye kadar pek çok amaçla kullanılıyorlar. Bu teknolojinin sadece Apple tarafından kullanılmadığı, benzer kol saatleri ve bantlarında da bulunduğu biliniyor.

Algılayıcıların çalışma prensibi, deriden geçen ışık frekanslarındaki değişiklikleri ölçme üzerine kurulu denebilir. Haliyle deri altına boya işlenerek yapılan dövme gibi sanatsal çalışmalar, bu algılayıcıların okumasına engel oluyorlar. Yani bileğinde dövme ya da belirgin bir yara izi bulunan bir kullanıcı, Apple Watch kullanmakta zorluk çekebilir.

İşin ilginç tarafı, bu algılayıcıların başka markaların benzer ürünlerinde de kullanılması ve onlarda da daha önce aynı sorunla karşılaşılmış olması. Apple mühendislerinin bu türden bir soruna çözüm düşünmemiş olmaları kulağa tuhaf geliyor. Ancak belki de Apple yönetimi bu saatlerin kolu dövmeli ya da biraz fazla kirli kişiler tarafından satın alınmayacağını düşünüyordu.