Anasayfa Haber Samsung Galaxy S7, Exynos M1 İşlemci Kullanacak

Samsung Galaxy S7, Exynos M1 İşlemci Kullanacak

Samsung Exynos Mobil İşlemci

Dışarıya bağımlılığını azaltmayı hedefleyen Samsung’un bir sonraki işlemcisi tahmin edilenden güçlü olabilir.

Günümüzde mobil cihazlarda sıkça karşımıza çıkan ARM işlemcilere bu adın verilmesinin sebebi, işlemci çekirdeği tasarımının İngiliz ARM şirketi tarafından geliştirilmesidir. MediaTek, Qualcomm ve benzeri üreticilerinin çıkardıkları farklı işlemcilerin hepsinin çekirdek tasarımı ARM’ın planlarına uygun olarak üretilir. Ancak Samsung bu durumu değiştirecek gibi görünüyor.

Yeni nesil Galaxy Note 4 ve S6 gibi telefonlarında başka firmalardan işlemci almak yerine kendi Exynos serilerini kullanan Samsung, bu işlemcileri daha da geliştirmeye kararlı görünüyor. Bazı tasarım belgelerinde adı geçen bu yeni işlemci Exynos M1 olarak adlandırılıyor.

Exynos-M1

Samsung tarafından tasarlanan özel bir çekirdek planına sahip olan bu işlemcinin, şirketin bir sonraki üst seviye telefonu olan Galaxy S7 modeliyle birlikte piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor. Exynos M1 çekirdeğinin, halen piyasada en yaygın kullanılan Cortex-A57 modelinden yaklaşık % 45 civarında daha güçlü olduğu söyleniyor. Bu durumda Exynos M1 modeli, doğrudan yeni nesil Cortex-A72 çekirdek tasarımına ciddi bir rakip olacak demektir.