Anasayfa Haber Sony Xperia Z4 İsim Değiştirebilir

Sony Xperia Z4 İsim Değiştirebilir

Sony’nin kendi sitesinde yayınlanan bir belge, Z4 modelinin başka ülkelerde Z3+ olarak satılabileceğini ortaya çıkardı.

Sony’nin mobil pazardaki stratejisini anlamak gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. Uzun zamandır beklenen Xperia Z4 modelini sadece Japonya pazarı için çıkarmaları, gayet beklenmedik bir adımdı. Z4 modelinin bir önceki Z3 modelinden pek üstün olmadığının ortaya çıkması da Sony sevenlerin canını ayrıca sıkan bir gelişme oldu.

Şirketin özellikle Z4 karşısında aldığı tepkiler nedeniyle, bu telefonu Japonya dışındaki ülkelerde farklı bir isimle satışa çıkarabileceği söylentisi ortaya çıktı. Söylentinin kaynağı ise şirketin kendi web sitesinde kısa bir süre için yayında kalan bir belge. Buna göre Z4 modelinden Z3+ olarak da bahsediliyor. Şirkete yakın kaynaklar ise Z3+ isminin, Japonya dışı pazarlar için seçildiğine işaret ediyorlar.

xperia-z3-plus

Tüm bunların üstüne bir de Xperia P2 modeli söylentileri var ki, iyice kafa karıştırıyor. Henüz resmen ortaya çıkmayan, ancak hakkında çok fazla söylenti bulunan P2 modelinin, yeni Z4 ile aynı olduğu fısıldanıyor. Hatta P2 modelinin daha iyi bir batarya ve ekrana sahip olabileceğinden bahsediliyor. Tüm bunlar bir araya geldiğinde, Sony’nin telefon bölümünde ne yapmaya çalıştığını çözmek gerçekten de çok zorlaşıyor.