Anasayfa Haber Microsoft İki Yeni Telefon Çıkaracak

Microsoft İki Yeni Telefon Çıkaracak

Uzun süredir yeni bir telefon duyurmayan Microsoft, Windows 10 ile birlikte iki yeni üst seviye model çıkarmaya hazırlanıyor.

Microsoft‘un Lumia serisi telefonlarında neredeyse iki yıldır üst seviye bir model çıkarmaması, Windows telefon sevenlerin başka markalara yönelmesine sebep olmaya başlamıştı. Giriş seviyesi ucuz telefonlarda satışlarını artırmayı başaran Microsoft, buna rağmen kar marjı düşük alt modeller yüzünden zarar ediyor.

Şirketin yeni üst seviye modeller çıkarmak için Windows 10 işletim sisteminin çıkışını beklediği tahmin ediliyordu. Nitekim gelen haberler de bunu doğrular nitelikte, şirketin Windows 10 ile birlikte iki yeni üst model telefonu piyasaya tanıtmaya hazırlandığına dair ciddi bilgiler mevcut.

Bu iki yeni telefon şirket içinde Cityman ve Talkman kod adlarıyla anılıyorlar. Her iki modelin de Quad HD ekran, 3 GB RAM, 20 MP arka ve 5 MP ön kamera, 32 GB depolama alanı ve microSD kart desteğine sahip olacağı söyleniyor. İki cihaz arasındaki en büyük fark ise ekran boyu ve işlemci modeli olacak.

Talkman modelinde 6 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 808 işlemci ve 5.2 inçlik ekran bulunacağı söyleniyor. Cityman modeliyse 8 çekirdekli Snapdragon 810 işlemci ve 5.7 inçlik ekranla donatılacak. Ancak Microsoft’un Windows 10’u kademeli olarak çıkarma planları nedeniyle, bu telefonların çıkışının da sonbahar aylarına sarkacağı tahmin ediliyor.