Anasayfa Haber Apple iPhone 7 İçin Samsung İle Çalışacak

Apple iPhone 7 İçin Samsung İle Çalışacak

Apple ve Samsung arasında ki rekabet enteresan rakamları da ortaya çıkarıyor.

Apple ve Samsung, uzun bir aradan sonra yine işbirliğine gitmeye karar vermişler.

Apple ve Samsung uzun süre birlikte çalışmıştı, ancak 2011 yılında aralarında başlayan karşılıklı dava furyası bu işbirliğine darbe vurmuştu. Steve Jobs’ın ölümünden sonra yavaş yavaş normalleşmeye başlayan iki şirket arasındaki ilişkiler, şimdi yeniden işbirliğine gidiyor.

Apple’ın iPhone telefon serilerinin üretiminde yeniden Samsung ile anlaştığına dair ciddi haberler var. Bu haberlere göre Apple, bir sonraki telefonları iPhone 7’nin üretiminde Samsung ile ciddi bir çalışma yürütecek. Apple’ın iPhone 7 modelinde kullanacağı işlemci ve ekran panellerinin, Samsung fabrikalarından çıkması planlanıyor.

Bu gelişmede Samsung’un hem işlemci, hem de ekran üretimine yaptığı ciddi yatırımların da payı olduğu söyleniyor. Samsung özellikle 14 nm mimarideki mobil işlemcilerin üretiminde, Apple’ın diğer iş ortağı TSMC’den daha verimli yöntemler kullanıyor. Ayrıca geleceğe yönelik yatırımlar yapan Samsung’un, Güney Kore’de kurmakta olduğu yeni işlemci fabrikasında çok daha düşük nanometrede işlemciler de 2017 yılından itibaren üretilebilecek.

Bu da iPhone 7’nin Samsung üretimi işlemci ve ekranlarla piyasaya çıkmasını garantiliyor. Ancak iki şirket arasındaki rekabet bitecek gibi değil. Samsung işlemci ve görüntüleme teknolojileri gibi alanlardaki pazar payını büyütmek için adımlar atıyor. Ancak bir yandan da Güney Kore dahil tüm dünyadaki telefon satışlarında Apple’a kaptırdığı pazar payını telafi etmenin yollarını arıyor. Bakalım iki şirket arasındaki yeni işbirliği ne kadar sürecek.