Anasayfa Haber Windows 10’un 10074 Güncellemesi Yayınlandı

Windows 10’un 10074 Güncellemesi Yayınlandı

Arka arkaya gelen Windows 10 güncellemelerinin en son ayağı 10074 sürümü kullanıcılara sunuldu.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan 10061 sürümünden hemen sonra Microsoft, en son Windows 10 sürümü olan 10074’ü kullanıcılara sundu. Microsoft geçtiğimiz günlerde BUILD konferansında DirectX 12 ve Windows 10 ile ilgili yeni bilgiler paylaşmış ve Project Spartan’ın yeni adı Microsoft Edge’i paylaşmıştı. Bu sebeple yeni Windows 10 sürümünün erken çıkmasına şaşırmadık.

Yeni 10074 sürümü ile birlikte yeni E-Posta, Takvim, Hava Durumu ve Para uygulamaları geldi. Ayrıca yeni sürümle birlikte Başlat menüsü ve Windows temalarına ufak güncellemeler de geldi. Canlı kutucuklar artık daha fazla animasyonun yanı sıra canlı veri akışını kapatma özelliğine sahip. Üstelik Internet Explorer 11 de hala hayatta!

Bir diğer önemli yenilik olarak, Cortana artık yeni bir tasarıma sahip ve Başlat menüsüne entegre edilmiş durumda. Dikkatimizi çeken son yenilik ise yeni ses kontrolleri. Yenilenen tasarımı ile karşımıza çıkan ses menüsünün yanı sıra, Windows 7’den beri kullanılan ses efektlerinde de değişikliğe gidilmiş durumda.

Windows 10’un en son sürümü 10074’ü, Windows Update üzerinden indirmeniz mümkün. Güncelleme hem hızlı, hem yavaş yükleme seçenekleri için indirilebilir durumda.