Anasayfa Haber Swatch Yeni Batarya Geliştiriyor

Swatch Yeni Batarya Geliştiriyor

Swatch tarafından geliştirilen yeni bataryanın, bir akıllı kol saatini tek şarjla 6 ay çalıştırabilecek kapasitede olduğu söyleniyor.

Sıra dışı ve renkli tasarımlı kol saatleriyle tanınan İsviçreli Swatch firması, aslında saat geliştirmekten çok daha fazlasını yapıyor. Şirketin CEO’su Nick Hayek tarafından yapılan bir açıklama, Swatch’ın hayli gelişmiş yeni bir batarya teknolojisi geliştirdiğini ortaya çıkardı.

Swatch’ın alt şirketlerinden biri olan Renata’nın katkılarıyla geliştirilen yeni batarya teknolojisine dair henüz pek fazla bilgi verilmiyor. Ancak bu yeni bataryanın bugünlerde standart hale gelen lityum-iyon bataryalardan farklı bir yapıya sahip olduğu söyleniyor.

Bu yeni batarya sayesinde mobil teknolojilerin günümüzdeki rolü çok daha derinleşebilir. Mesela bugün piyasada satılan akıllı kol saatlerinin çoğu tek şarjla ancak 24 ila 48 saat çalışabiliyor. Oysa Swatch’ın yeni bataryasının bu süreyi 6 aya kadar uzatabildiği söyleniyor!

Hayek’in açıklamalarına göre bu yeni batarya teknolojisinin kullanım alanı sadece kol saatleriyle de sınırlı kalmayacak. Bu yeni bataryalar elektrikli otomobiller gibi çok daha büyük ölçekli araçlarda bile rahatlıkla kullanılabilecek. Halen geliştirme aşamasında olan yeni bataryanın ne zaman piyasada olacağı şimdilik belli değil, ancak yakın zamanda kullanıma girmesi muhtemel görünüyor.