Anasayfa Haber AMD Greenland GPU, FinFET İle Üretilecek

AMD Greenland GPU, FinFET İle Üretilecek

2016 yılında çıkması planlanan Greenland GPU’su, FinFET teknolojisi ile hazırlanacak.

2016 yılı için yol planını çizen AMD, Greenland GPU’sunun geleceğini açıkladı. Önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek ve Fiji’nin yerine geçecek olan Greenland GPU’su, FinFET teknolojisinin nimetlerinden faydalanacak. Greenland ayrıca Fiji ile birlikte sunulacak olan HBM 1.0 bellek teknolojisinin devamı olan HBM 2.0’a da ev sahipliği yapacak.

HBM 2.0, kendinden önce gelen 1.0 sürümünün DRAM kalıbı başına 2Gb, pin başına 2Gbps hız ve 128 GB/s bant genişliği gibi özelliklerini katlayarak DRAM başına 8Gb, pin başına 2Gbps hız 256 GB/s bant genişliği değerlerine sahip olacak. AMD’nin Fiji GPU’su dört çip ile 4GB bellek ve çift çip konfigürasyonu ile 8 GB bellek sunarken Greenland, teorik olarak tek GPU’lu 32 GB ve çift GPU’lu 64 GB HBM bellek sunabilecek.

AMD’nin teknoloji müdür Mark Papermaster, yaptığı tanıtımda 2016 yılında piyasaya sürülecek Greenland’in FinFET teknolojisine sahip olacağını belirtse de, üretim sürecinin 16nm’lik TSMC veya 14nm’lik GlobalFoundries seçeneklerinden hangisinin olacağını açıklığa kavuşturmadı.

Papermaster, 2016 yılında piyasaya sürecekleri GPU’ların performans/verimlilik oranının iki katına çıkacağını iddia ediyor. 14 ve 16nm’lik üretim sürecinde transistör boyutları dört kata kadar küçülebileceği için verimlilik konusunda devasa bir gelişmenin yaşanacağına kesin bir gözle bakılıyor.