Anasayfa Haber Sony, Xperia A4 Modelini Japonya’da Satışa Çıkardı

Sony, Xperia A4 Modelini Japonya’da Satışa Çıkardı

Sony, yeni telefonlar çıkarırken tüm önceliğini en güçlü olduğu Japonya pazarına veriyor.

Dünya mobil pazarlarında hayli pay kaybeden Sony, kendi anavatanındaki gücünü korumaya devam ediyor. Bu yüzden de yeni modellerin satışa çıkarılmasında bir süredir Japonya pazarına öncelik veren Sony, üst model telefonu Z4’ü öncelikle burada satışa sunmuştu.

Şimdi de A4 adlı yeni bir telefonu duyuran Sony, bu modeli de öncelikli olarak Japonya pazarında satışa çıkardı. Japonya’nın en büyük telekom şirketi konumunda olan NTT Docomo üzerinden tüketiciye sunulan A4, orta seviye bir telefonun özelliklerine sahip gibi görünüyor.

Ana işlemcisi Qualcomm Snapdragon 810 olan A4, 720p çözünürlük veren 4,6 inçlik bir ekrana sahip. 20.7 MP arka kamerası bulunan telefon, 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanıyla geliyor. Android 5.0 işletim sistemi çalıştıran telefon, genel özellikleri itibariyle Xperia Z3 Compact modelini andırıyor. Bazı söylentilere göre Sony bu telefonu Japonya dışında Z4 Compact adıyla satışa çıkarmayı planlıyor. Ancak tabii bu ne zaman gerçekleşir, o konuda şirketten herhangi bir açıklama gelmiş değil.