Anasayfa ASUS ASUS, Skylake İçin Hazırlanıyor

ASUS, Skylake İçin Hazırlanıyor

ASUS Zenbook

ASUS’un yeni Windows 10 işletim sisteminden ve Skylake mimarisinden hayli büyük beklentileri var.

ASUS CEO’su Jerry Shen tarafından yapılan açıklamalara göre, şirket önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek olan Windows 10 işletim sistemi ve Intel Skylake mimarili işlemcilerin gelişine daha şimdiden hazır sayılır. Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi de, Intel’in yeni işlemci mimarisine sahip ürünler de aşağı yukarı eş zamanlı olarak piyasaya çıkacaklar.

ASUS yönetimi Windows 10 ve Skylake mimarisinin gelişinden hayli ümitli olduklarını gizlemiyorlar. Özellikle dizüstü bilgisayar model gamını bu yeniliklere uygun biçimde elden geçirmişler. ZenBook gibi hafif ve taşınabilir dizüstülerin yanı sıra, yeni nesil oyuncu dizüstüleri de hazırladıklarını ifade ediyorlar.

Windows 10’un beraberinde getireceği bazı yeniliklerle dizüstü bilgisayarlarda çok daha verimli çalışacağını tahmin eden ASUS, özellikle DirectX 12 API’sinin oyun konusunda büyük ilerleme olacağını düşünüyorlar. Intel’in Skylake mimarisi işlemcilerinin de daha verimli olacağını düşünen ASUS, daha az enerji çeken ve daha az ısınan mobil işlemcilerin dizüstü bilgisayarlara olan ilgiyi daha da artıracağını tahmin ediyor.

Windows 10 ve Skylake ile birlikte ASUS dizüstülere daha pek çok gelişmiş özelliğin eklenmesi gündemde. USB 3.1 ve USB 3.1 C-Type portların yanı sıra, kablosuz şarj gibi daha pek çok yeni teknolojinin, önümüzdeki aylarda ASUS tarafından açıklanması beklenen yeni dizüstü bilgisayarlarda ortaya çıkacağı düşünülüyor.