Anasayfa ASUS ASUS Vivowatch Avrupa Pazarında Satışa Çıkıyor

ASUS Vivowatch Avrupa Pazarında Satışa Çıkıyor

ASUS VivoWatch
ASUS VivoWatch

Kısa bir süre önce Asus tarafından tanıtılan Vivowatch akıllı saat, yakında Avrupa pazarında satışa çıkıyor.

Asus tarafından yaklaşık bir ay kadar önce resmen tanıtılan Vivowatch, önümüzdeki günlerde Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak. Satış noktalarına nakledilmesine başlanan Vivowatch için belirlenen Avrupa satış fiyatı 149 Euro’dan başlayacak.

Asus bu kol saatinde çoğu firmadan daha farklı bir yaklaşım sergilemiş. Çoğu akıllı kol saati yüksek çözünürlükte ekranlara sahip ve haliyle batarya kapasiteleri genellikle bir ya da iki günden fazlasına yetmiyor. Vivowatch ise 128×128 piksel çözünürlükte tek renkli bir ekran kullanıyor. Bu sayede enerji tüketimini hayli düşük tutmayı başaran Asus, bu cihazın tek şarjla rahatlıkla 10 gün çalışabileceğini bildiriyor.

Vivowatch çoğu benzerinin aksine Android Wear değil, Asus tarafından geliştirilen özel bir işletim sistemini kullanıyor. Ön camı Gorilla Glass 3 ile korunan Vivowatch, çeşitli sensörleri ve özellikleriyle daha sportif bir saat isteyenleri hedefliyor. 50 gram ağırlığındaki saat, piyasada rahatlıkla bulunan 22 milimetrelik standart bilezikleri kullanıyor. IP67 sertifikası olan saat suya ve toza da dayanıklı. Saatin ülkemizde satışa ne zaman çıkacağı ise henüz belli değil.