Anasayfa Haber Windows 10 Kimlere Ücretsiz Olacak?

Windows 10 Kimlere Ücretsiz Olacak?

Microsoft’un Windows 10’u nasıl satacağı ve kimlerin ücretsiz edinebileceği bir açıklamayla kesinlik kazandı.

Microsoft’un bu yaz çıkması beklenen yeni işletim sistemi Windows 10 hakkında pek çok haber ve söylenti var. En çok dikkat çeken konulardan biri de, şirketin bu yeni yazılımı hangi koşullarda satacağı meselesi. Bazı söylentilerde Windows 10’un tamamen ücretsiz olarak dağıtılacağı bile iddia ediliyor. Ancak tabii ki durum öyle değil.

Microsoft’un Avusturalya şubesinden yapılan bir açıklama, Windows 10’un nasıl satılacağına dair tüm şüpheleri ortadan kaldıracak kadar kesin. Şirket ilk bir yıl boyunca hak sahiplerine Windows 10’a ücretsiz olarak terfi etme imkanı sunacak. Hak sahiplerinden kasıt, yasal ve lisanslı Windows 7, Windows 8 ve Windows Phone 8.1 kullanıcılarıdır. Bu statüdeki kullanıcılar, Windows 10 piyasaya çıktıktan sonraki ilk bir yıl içinde ücretsiz terfi hakkına sahip olacaklar.

Ancak bu ücretsiz terfi hakkını bir yıl içinde kullanmayanlar, süre dolunca haklarını kaybedecekler. Ayrıca lisans sahibi olmayan korsan kullanıcılar da ücretsiz Windows 10 sahibi olamayacaklar. Bunun haricinde yeni bir cihaz alıyorsanız ve elinizde geçerli bir Windows 7 ya da 8 lisansı yoksa, o zaman Windows 10 edinmek için lisans ücreti ödemeniz gerekecek.

Microsoft yeni işletim sisteminin satışını hem internet üzerinden dijital dağıtımla, hem de klasik mağazada kutulu satış yöntemiyle gerçekleştirecek. Kutulu satış özellikle internet bağlantı hızı ya da kotası zayıf kullanıcılar için düşünülmüş bir seçenek. Henüz fiyatlar belli değil, bunların çıkış tarihinde açıklanması bekleniyor. Ancak Windows 10’un herkese ücretsiz dağıtılmayacağı kesin.