Anasayfa Haber Kursk Kazası Oyun Haline Getiriliyor

Kursk Kazası Oyun Haline Getiriliyor

Rus denizaltısı Kursk ve mürettebatının başına gelenleri konu alan oyun, bir Polonya firması olan Jujubee tarafından geliştiriliyor.

Sovyetler Birliği döneminden kalma Rus nükleer denizaltısı K-141 Kursk, 2000 yılında Barent Denizi’nde seyir halindeyken infilak etmiş ve batmıştı. Patlamanın denizaltı derin dalış halindeyken gerçekleşmesi, geminin tahliyesini imkansız hale getirmiş, kurtarma çalışmaları da sonuç vermeyince 118 mürettebatın tamamı hayatını kaybetmişti.

Kursk faciası Rus donanmasının yeniden yapılanmaya girmesine sebep olmuştu. Geminin neden infilak ettiğiyse halen üzerinde tartışılan konulardan biridir. Bazı iddialara göre Kursk yeni geliştirilen bir torpidonun deneme atışlarını yaparken yaşanan bir kaza sonucu batmıştı. Kursk faciasının Rus halkı üzerinde yarattığı olumsuz etki ise tartışılmaz sonuçlardan biri olmuştu.

Polonya kökenli oyun yapımcısı Jujubee işte bu faciayı konu alan bir oyun geliştirdiğini açıkladı. Oyunda FPS kamera açısı kullanılacak ve kazadan sağ kurtulmaya çalışan bir denizciyi canlandıracağız. Eğer senaryo gerçek olaylara sadık kalırsa, bunu başaramayacağımız kesin.

Kesin olan bir başka gerçek ise, hayli gerçekçi ve karanlık bir oyun olacak olan Kursk’un, başta Rusya olmak üzere pek çok ülkeden büyük tepki çekeceğidir. Aşağıdaki tanıtım videosundan da görebileceğiniz üzere, oyun yetişkinleri bile rahatsız edecek bir temaya sahip. Bu türden gerçek trajedilerin oyuna dönüştürülmesi ise kamudan ne kadar olumlu tepki alır, orası bilinmez.