Anasayfa Haber Apple Üretimi Hindistan’a Kaydırıyor

Apple Üretimi Hindistan’a Kaydırıyor

Apple ve Foxconn, pek çok ekonomik sebepten dolayı Hindistan’da üretim yapmaya hazırlanıyorlar.

Apple ve onun için üretim yapan en büyük iş ortağı Foxconn, Hindistan’da üretim yapmak üzere girişimlerde bulunuyorlar. Çin’deki en büyük üreticilerden olan Foxconn, bu ülkede artan maliyetleri nedeniyle Hindistan’ın hayli kalabalık bir eyaleti olan Maharashtra’da yeni fabrikalar kurmaya hazırlanıyor. Foxconn bu sayede üretim maliyetlerini daha düşük ve kâr marjını daha yüksek tutmayı hedefliyor.

Hindistan devleti de buna hayli olumlu yaklaşıyor. Dünya nüfusunun % 17,5’luk kısmı Hindistan’da yaşıyor ve ülkenin yeni yatırımlara olan ihtiyacı hiç bitmiyor. Bu yüzden de yasalar yatırımcıları teşvik etmeye yönelik hazırlanıyor. Zaten Apple’ın bu girişime dahil olmasının asıl sebebi de bu yasalar.

Hindistan yasalarına göre, ülkede üretime yönelik yatırım yapmayan yabancı şirketler, Hindistan pazarına da giremiyor. Foxconn ve Apple bu ülkede herhangi bir fabrika kurmadıklarından, Apple ürünleri de Hindistan’da resmen satılamıyor. Ancak Foxconn ve Apple bu ülkede üretim yapmaya başladıklarında, iPhone ve benzeri Apple ürünleri de yasal olarak Hint pazarına girmeye hak kazanacaklar. Çin pazarında hayli yüksek satış rakamları elde eden Apple, haliyle Hint pazarından da pay alabilmek için bu yatırımları yapmaya hazırlanıyor.