Anasayfa Haber Sony, Xperia Z3 + Modelini Resmen Duyurdu

Sony, Xperia Z3 + Modelini Resmen Duyurdu

Sony tarafından Japonya pazarına Z4 olarak çıkarılan telefon, diğer ülkelerde Z3+ adıyla satışa çıkarılacak.

Sony’nin Xperia serisindeki yeni üst seviye modeli telefonu, bir süre önce Z4 adı ile Japonya pazarında satışa sunulmuştu. Ancak şirketin Z4 modelini diğer ülkelerde duyurmakta gecikmesi, Sony’nin sadece Japonya pazarına yönelmiş olabileceğine dair söylentilere sebep olmuştu.

Ancak Sony gecikmeli de olsa bu yeni telefonu diğer ülke pazarları için de çıkaracağını duyurdu. Ancak Japonya’da Z4 olarak satışa sunulan cihaz, diğer ülkelerde Z3+ olarak raflara çıkacak. Sony’nin bu kararının arkasında hangi sebebin yattığını kesin olarak bilmek mümkün değil. Ancak yeni modelin çoğu özelliğinin bir öncekiyle aynı olduğunu dikkate alırsak, tüketiciden gelen tepkiye göre yeniden isimlendirme yapmış olma ihtimalleri yüksek denebilir.

Xperia Z3+ tasarım olarak Z3 modelinden biraz daha ince, ancak bunu ağırlıklı olarak bataryanın 200 mAh kadar ufaltılmış olmasına borçlu. USB soketinin yeri değişen cihaz, genel olarak daha pürüzsüz bir tasarıma kavuşmuş. Sony, USB girişinin üzerindeki kapağı kaldırdıklarını, ancak bunun cihazın suya ve toza dayanıklılığını azaltmayacağını bildiriyor.

İşlemci olarak Qualcomm Snapdragon 810 modelini kullanan Z3+, 3 GB RAM taşıyor ve Android 5 işletim sistemiyle geliyor. Ekran ve kamera ise Z3 modeliyle aynı. 5,2 inçlik 1080p IPS ekran paneli ve 20,7 MP arka kamera aynen korunmuş. Ön kamera ise 5 MP olarak yeniden tasarlanmış.

Sony’nin bu modeli henüz ne fiyatla satışa çıkaracağı belli değil. Telefonun Türkiye pazarına Temmuz ayında girmesi bekleniyor.