Anasayfa Haber Google, İki Yeni Nexus Telefon Çıkaracak

Google, İki Yeni Nexus Telefon Çıkaracak

Google tarafından bu yıl bitmeden çıkarılacak yeni Nexus telefonların LG ve Huawei tarafından üretileceği söyleniyor.

Google bu yıl bitmeden iki yeni Nexus telefonu piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu yeni telefonlar farklı ekran boyutlarında olacaklar. Cihazlardan birini Güney Koreli LG firmasının, diğerini ise Çinli Huawei firmasının üreteceği söyleniyor.

LG tarafından üretilecek olan telefon şirket içinde “Bullhead” kod adıyla biliniyor. 5,2 inçlik bir ekrana ve Qualcomm Snapdragon 808 işlemciyle üretilecek olan bu model, 2700 mAh bataryayla donatılacak. Huawei tarafından üretilecek olan model ise “Angler” kod adıyla anılıyor. Bu modelde 5,7 inçlik bir ekran ve Snapdragon 810 işlemci kullanılacak, ayrıca 3500 mAh kapasiteli bataryaya yer verilecek.

Her iki telefon da Android işletim sisteminin en güncel sürümüyle gelecek. Google iki telefonu da 2015 bitmeden, büyük ihtimalle sonbahar aylarında piyasaya sürecek. Öte yandan uzun süredir varlığı tartışma konusu olan Nexus 9 tabletinin bu yıl çıkmayacağı fısıldanıyor. Tablet satışlarının iyice düşmesi, Google’ın bu konudaki planlarını ertelemesine sebep olmuş gibi görünüyor.