Anasayfa Haber Sandisk Ucuz SSD Çıkarmaya Hazırlanıyor

Sandisk Ucuz SSD Çıkarmaya Hazırlanıyor

Sandisk’in geliştirdiği yeni Z400 serisinin SSD fiyatlarını aşağı çekmesi bekleniyor.

Günümüzde satılan SSD modelleri her açıdan klasik sabit diskleri (HDD) geride bırakıyorlar. Ancak fiyatları karşılaştırdığımızda, GB başına maliyetleri hâlâ çok yüksek kalıyor. Zaten klasik sabit disklerin piyasadan silinmemelerinin tek sebebi de sahip oldukları büyük fiyat avantajı denebilir.

Sandisk ise bu durumu değiştirecek bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirketin yeni çıkaracağı Z400 serileriyle SSD fiyatlarını HDD seviyesine çekeceği söyleniyor. Sandisk’in yeni Z400 serilerinin performans açısından piyasadaki en yeni ve en hızlı modellerle yarışması pek beklenmiyor. Gelen bilgilere göre Z400 serisi Intel’in yeni SSD 750 serilerinin ancak yarısı kadar hızlı olacak.

Ancak Intel’in yeni serilerinin PCI-E üzerinden bağlanıyor olması da bu hız farkında hayli etkili. Sandisk’in Z400 serileri ise SATA veya M.2 portu üzerinden bağlanacaklar. Sürat olarak ise pek yavaş olmayacakları söyleniyor, okumada 550 MB/s ve yazmada ise 330 MB/s hıza ulaşabildikleri bildiriliyor. Sandisk bu seriyi 32GB, 64GB, 128GB ve 256GB kapasitelerde piyasaya çıkaracak.

Z400 serisinin diğer SSD modellerinden en önemli farkının ise fiyatının olacağı söyleniyor. Sandisk bu seride fiyatların GB başına klasik HDD modelleri seviyesinde olacağını iddia ediyor. Şirket yönetimi henüz kesin bir rakam vermiyor. Ancak halen piyasadaki ürünlerle bir kıyaslama yaparsak, bu iddianın gerçekleşmesi, SSD fiyatlarının altıda birine düşmesi anlamına gelebilir! Ancak şirketin bu fiyat üzerinden son tüketiciye değil, bilgisayar üreticileri gibi büyük hacimli alım yapanlara satış yapması da söz konusu olabilir. Yine de bu fiyat düşüşü bir şekilde son tüketiciye yansıyacaktır.