Anasayfa Haber Windows 10’da Dolby Digital Desteği Bulunacak

Windows 10’da Dolby Digital Desteği Bulunacak

Dolby Audio ile işbirliği yapan Microsoft, gerekli yazılım desteğini Windows 10 içine yerleştirecek.

Dolby Audio tarafından geliştirilen Dolby Digital Plus codec paketi, Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’un içine yerleştirilecek. Bu sayede hem Windows 10, hem de web tarayıcısı Windows Edge için yüksek kaliteli ses desteği sağlanmış olacak.

Microsoft’un bu adımı sayesinde uygulama pazarında yer alan tüm uygulamalara da Dolby Digital ses desteği getirilmesi hedefleniyor. Çok yüksek kalitede ses işleme ve çalma imkanı sunan Dolby codec paketinin Windows 10 içine gömülmesinin, her türden uygulama geliştiricisi için de teşvik edici bir adım olacağı düşünülüyor.

Dolby Digital Plus codec paketi sayesinde 15 kanal ses çıkışı alabilmek mümkün. Her kanalda 24 bit ses kalitesi elde edilebilmesi ve 6.144 MB/saniye veri işleme kapasitesine çıkılması da söz konusu. Tabii bu kadar yüksek kalitede sesi işlemek ve verebilmek için gerçekten de hayli gelişmiş bir donanım gerekiyor. Yani ortalama bir bilgisayarın kapasitesinin çok üzerinde bir kaliteden söz ediyoruz.

Ancak Microsoft’un bu codec paketlerini Windows 10 içine yerleştirmesi, genel olarak da ses performansını artıracaktır. Ayrıca üçüncü parti yazılımlara duyulan ihtiyacı da azaltacağından, uzun vadede yazılımsal sorunları da ortadan kaldıracağı öngörülebilir. Tabii yüksek kalite ses sevenlerin de gönlünü hoş edeceği tartışılmaz.