Anasayfa Haber Oculus Rift Güçlü Bilgisayar İstiyor

Oculus Rift Güçlü Bilgisayar İstiyor

Oculus Rift sanal gerçeklik gözlüklerinin fiyatı henüz belli değil, ancak maliyetinin çok da ucuz olmayacağı söyleniyor.

Oculus CEO’su Brendan Iribe tarafından yapılan bir açıklama, Oculus Rift sanal gerçeklik gözlüğünün maliyetini açıkça ortaya koymasa bile, bir fikir verecek yöndeydi. Iribe, Rift ve onu düzgün çalıştıracak güçte bir bilgisayarın toplam maliyetinin 1,500 dolar civarında olacağını belirtti. Tabii bu fiyatın yurt dışı etiketlerine göre verildiğini unutmamak lazım.

Ancak Oculus Rift için yazılım geliştirenler, bu fiyatı hayli iyimser buluyorlar. Geçtiğimiz aylarda Rift’i grafik gücünü destekleyecek bir PC için gereken asgari sistem ihtiyaçları açıklanmıştı. Buna göre Rift’e bağlanacak bir bilgisayarın en azından Intel Core i5 sınıfı bir işlemci, 8 GB RAM ve HDMI 1.3 görüntü çıkış portuna sahip olması gerekiyor. Ekran kartı olarak ise Nvidia GeForce GTX 970 ya da AMD Radeon 290 tavsiye ediliyor.

Rift için yazılım geliştirenler ise bu tür bir sistemin pek yeterli olmayacağı fikrindeler. Rift’in yüksek çözünürlüklü iki ekranını beslemek için çok daha güçlü bir sistemin gerektiğinin altını çiziyorlar. Çoğu geliştiriciye göre Rift almak isteyenler, en azından çift ekran kartlı bir SLI sistem kurmak zorunda kalabilirler.

Öte yandan şirketin Oculus Rift için ısrarla bir fiyat vermekten kaçınması da hayli can sıkıcı. Bazılarına göre Rift’in fiyatı 350-500 dolar arasında bir yerlerde olacak. Buna yüksek güçlü bir bilgisayar da eklenince, toplam maliyetin Iribe tarafından söylenen fiyatı fazlasıyla aşması gayet mümkün görünüyor.