Anasayfa Haber Microsoft, E3’te Windows 10’u ve DirectX 12’yi Konuşacak

Microsoft, E3’te Windows 10’u ve DirectX 12’yi Konuşacak

E3 2015’in dev katılımcılarından olan Microsoft, fuarda PC oyunculuğunun geleceğine yönelik açıklamalarda bulunacak.

E3 gibi dev oyun fuarlarının devleri genelde bellidir. Electronic Arts, Ubisoft, Square Enix gibi oyun firmalarının yanı sıra Sony ve Microsoft da her yıl bu tip fuarlarda kendi konsollarına yönelik sunumlar gerçekleştirir. Görünüşe göre Microsoft bu yılki E3 fuarında iki cephede birden yer alacak.

Microsoft, her yıl düzenlediği Xbox sunumunun yanı sıra bu yıl E3’te PC oyunculuğu için ayrı bir sunum gerçekleştirecek. AMD ve PC Gamer ortaklığında kurulan PC Gaming Show’da sahne alacak olan Microsoft, en yeni işletim sistemi Windows 10 ve DirectX 12 hakkında konuşacak.

Xbox departmanının başı Phil Spencer tarafından yürütülecek olan Microsoft sunumunda, Spencer’ın deyimiyle Windows 10’un neden oyuncular için en iyi işletim sistemi olduğu tartışılacak. Xbox ve Windows platformlarını daha önce hiç olmadığı kadar yakınlaştıracaklarını belirten Spencer, DirectX 12 ve Windows 10 ile birlikte PC oyunculuğunu Xbox ekosistemine dahil edilebileceğini düşünüyor.

AMD ve PC Gamer’ın ortaklaşa düzenlediği PC Gaming Show’un tek misafiri Microsoft olmayacak. Blizzard, Square Enix, Paradox gibi oyun firmalarının katılımıyla gerçekleşecek olan etkinlik, E3 tarihinin ilk PC odaklı etkinliği olma özelliği taşıyor.