Anasayfa Haber Valve, Yeni Steam Controller’ı Video İle Tanıttı

Valve, Yeni Steam Controller’ı Video İle Tanıttı

Valve’in uzun bir süredir prototip aşamasında olan oyun kumandasına ait yeni bir tanıtım videosu yayınlandı.

İlk olarak 2013 yılında Steam Machines ve SteamOS ile birlikte tanıtılan Steam Controller, ardı ardına yaşadığı ertelemeler ile tanınıyor. 2014 yılı içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen oyun kumandası, 2015 yılını yarıladığımız bugünlerde halen piyasada yok. Resmi olarak Kasım 2015’e ertelenen oyun kumandasını gündemde tutmak içinse Valve yeni bir tanıtım videosu yayınladı.

2013 yılında tanıtıldığı haline göre yer yer değişikliğe uğrayan Steam Controller, aradan geçen aylarda standart oyun kumandalarına daha çok benzetilmiş durumda. Tabii Steam Controller’ı diğer bütün oyun kumandalarından ayıran dokunmatik paneller halen yerini koruyor.

Valve’ın yayınladığı tanıtım videosunda, daha önceleri oyun kumandasıyla oynanması neredeyse imkansız olan Cities Skylines gibi oyunların Steam Controller ile gayet rahat ve akıcı bir şekilde oynandığını görüyoruz.

Oyuncular çoğu oyunda, klavye tuşlarını düzenleyebildiği gibi Steam Controller tuşlarını da keyiflerine göre düzenleyebilecek. Bu işle uğraşmak istemeyen kullanıcılar ise Steam topluluğundan önceden ayarlanmış kontrol ayarlarını indirip kullanabilecek.

Valve ayrıca 16 Ekim tarihinde sınırlı sayıda Steam Controller siparişlerinin sahiplerinde gönderileceğini de belirtti. Bu da resmi çıkış tarihinden yaklaşık bir ay önce bazı kullanıcıların oyun kumandasının keyfini çıkaracağı anlamına geliyor.