Anasayfa Mobil Galaxy S6 ve LG G4 Karşılaştırması

Galaxy S6 ve LG G4 Karşılaştırması

Galaxy S6 ve LG G4 Karşılaştırması
Galaxy S6 ve LG G4 Karşılaştırması

S6 mı yoksa G4 mü? Samsung Galaxy S6 ve LG G4 cep telefonlarını karşılaştırdığımız bu videonun içerisinde detayları ve makalesinde örnek fotoğrafları, ham indirme bağlantılarını bulabilirsiniz…

İki amiral gemisi cep telefonu: Samsung Galaxy S6 ve LG G4. Güney Koreli olan her iki dev şirket de mobil donanımlar başta olmak üzere pek çok alanda birbirine rakip. Karşılaştırma videomuzda tasarım, malzeme kalitesi, işçilik, ergonomi, ekran kalitesi ve karakteri, donanım, yazılım, performans ve kamera özellikleri açısından iki telefonu yan yana koyup adım adım değerlendiriyoruz.

Teknik özellikler alanında Galaxy S6’nın avantajı bir yana, kağıt üstü değerlendirmenin ötesinde bazı ilginç sonuçlar ve deneyimler de elde ettik. G4 bariz batarya üstünlüğüne sahip görünmesine karşın, uzun süre test ettiğimizde günlük kullanımda Galaxy S6’nın şarjının daha uzun süre dayandığını gördük. Bunun sebebi elbette üretim sürecinde kullanılan daha düşük nanometre oldu. Bu yüzden her zaman tavsiyemiz şu: Tek başına teknik özellikler tablolarına bakarak karar vermeyin. İncelemelerimizi izleyin, Technopat Sosyal’deki Android Telefonlar bölümümüzdeki konuları takip edin ve elbette sorularınızı bize sorun. Bu makalemizin sonundaki inceleme bağlantılarında detaylı teknik özellikleri bulabilirsiniz.

Quantum IPS, Super AMOLED’e karşı…

En heyecanlı kısımlara gelirsek, LG’nin Quantum IPS ekranı ile Samsung’un yeni Super AMOLED ekranı yan yana geldiğinde iki panelin renk yorumunun farkı çok ilgi çekici oldu. Bu kısımda insan gözlerinin farklı algıları olduğunu, bu farkın bilimsel olduğunu da belirtelim. Bu yüzden ekran kalitesini kendiniz görüp öznel değerlendirebilirsiniz. Ancak videoda görebileceğiniz dalgalanma ya da titreşimler tamamen çekimdeki kare sayısı ve ekran yenileme hızı rastlantısından kaynaklanıyor.

Bütün bu teknik özellikler bir yana iki telefonun da en çok tartışılan noktası kamera oldu. LG de, Samsung da bu alanda liderlik iddiasında. İkisi de haksız değil zira bugüne kadar gördüğümüz en gelişmiş kameralara sahipler. Hangi telefonu tercih ederseniz edin, bir cep telefonunun ötesinde kompakt dijital kameralar ile çekebileceğinizin bile ötesinde mükemmel fotoğraflar çekmeniz mümkün.

Karşılaştırma karelerini makalemizde görüp, ham fotoğrafları bağlantıdan indirebilirsiniz. EXIF bilgilerini açıp bakarak da ISO değerinden pozlama süresine kadar verileri karşılaştırabilirsiniz. Sitemizdeki görseller aynı küçültme işleminden geçtiği için eşit derecede küçültüldüler ancak ham dosyalar hiç bir işlemden geçmeden yüklendi. OneDrive’ın klasör olarak indirme özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Samsung Galaxy S6 ham fotoğraflar için tıklayın…

LG G4 ham fotoğraflar için tıklayın…

Videomuzda telefon ekranlarının renk karakterleri fark oluşturacağı için sonuç bölümüne geçmeden, yüzde yüz sRGB uyumlu IPS panelli profesyonel monitörlerde de kontrol ettik. Telefon ekranlarında görünenden daha az fark olduğunu da zaten sonuç değerlendirme bölümüzde belirttik.

Peki hangisi daha iyi? Galaxy S6 mı, G4 mü?

Sonuç itibariyle bizim tercih sıralamamız önce Galaxy S6, sonra LG G4 şeklinde oldu. Sebeplerini zaten detaylı bir şekilde videomuzda aktarıyoruz. Fakat incelemede belirttiğimiz gibi, iki telefonda da kullanıcının ihtiyacına göre önemli bulabileceği bazı büyük farklar bulunduğu için siz tercihinizi her iki yönde de kullanabilir ve memnun kalabilirsiniz.

Peki bunlar nedir?

Galaxy S6’da tek elli kullanım rahatlığı, çok güçlü performans, hızlı depolama, yeni nesil donanımlar, daha uzun batarya ömrü, yeni tasarım ve metal gövde; LG G4’te ise deri kaplama, kavisli tasarım, daha büyük ekran boyutu, daha uygun fiyat, RAW çekim, değiştirilebilir batarya ve microSD kart genişleme yuvası olarak özetleyebiliriz. Bu karşılaştırmamızda yer almayan ama merak edebileceğiniz diğer ciddi rakipler olan Galaxy Note 4 ve iPhone 6 için de yine detaylı incelemelerimizi izlemenizi tavsiye ederiz: Samsung Galaxy Note 4 incelemesi ve Apple iPhone 6 incelemesi.

Bu karşılaştırma ile ilgili aklınızda kalan sorular için detayları Samsung Galaxy S6 ve LG G4 incelemelerimizde bulabilirsiniz. İncelemeler için: Samsung Galaxy S6 İncelemesi ve LG G4 İncelemesi bağlantılarına tıklayabilirsiniz. Galaxy S6 ek test fotoğrafları için de buradan yararlanabilirsiniz. Keyifli seyirler dileriz…