Anasayfa Haber AMD’den 3 Farklı Fury Modeli Gelebilir

AMD’den 3 Farklı Fury Modeli Gelebilir

AMD’nin 16 Haziran’da tanıtması beklenen üst düzey ekran kartları, kullanıcılara üç farklı seçenekle sunulabilir.

16 Haziran tarihi AMD takipçileri için önemli bir tarih. AMD hem yenilenmiş GPU’larını R300 etiketi altında tanıtacak, hem de yepyeni çekirdeği Fiji’ye ait ilk modelleri gün yüzüne çıkaracak. Ortaya çıkan son söylentiye göre, AMD’nin en üst düzey ekran kartı bir değil üç model ile karşımıza çıkacak.

Bilindiği gibi AMD’nin R300 serisinin neredeyse tamamı, önceki GPU çekirdeklerinin yenilenmesiyle oluşuyor. Yeni ekran kartı ailesinin tamamen yeni tek üyesi ise Fiji çekirdeğine sahip olacak. Pek çok kullanıcı AMD’nin Fury adında üst düzey bir ekran kartı tanıtmasını bekliyor. Ancak görünüşe göre AMD Fury ailesini, Fury PRO, Fury XT ve Fury Nano olarak üç farklı model ile piyasaya sürecek.

Söylentilerin gerçeği yansıtması durumunda Fury Nano modelinin uzun süredir konuşulan su soğutmalı Fiji GPU’sunu kullanması bekleniyor. Ayrıca bu üç modelden en az birinin üçlü fan kombinasyonuna sahip olacağına dair söylentiler mevcut. Fiyat konusunda ise genellikle 899 dolarlık bir etiket bekleniyor.

AMD’nin yeni çıkaracağı ekran kartlarına dair bütün bilgiler 16 Haziran’daki E3 fuarında açığa çıkacak. Bu tarihe kadar AMD ekran kartlarıyla ilgili söylentilerin duracağını düşünmesek de, en sağlıklı bilgilerin ortaya çıkmasına sayılı günler kala radikal iddiaların veya söylentilerin azalacağını tahmin ediyoruz.