Anasayfa Haber AMD R7 370’in Görüntüleri Sızdı

AMD R7 370’in Görüntüleri Sızdı

Piyasaya sürülmesine sayılı günler kalan R300 serisinin orta düzey üyesine ait ilk fotoğraflar ortaya çıktı.

AMD’nin en yeni ekran kartı ailesi R300’ün piyasaya sürülmesine birkaç hafta kaldı. Son birkaç ay teknoloji basınını fazlasıyla meşgul eden yeni ekran kartı ailesinin üyelerine ait fotoğraflar ise yok denecek kadar azdı. Ancak R300 ailesinin resmen sahalara inmesine günler kala aile üyelerinden biri görüntülenebildi.

R300 serisinin orta düzey sistemlere hitap eden en önemli üyesi R7 370’e dair ilk görüntüler ve yeni bilgiler ortaya çıktı. Yurtdışı kaynaklı forumlarda ortaya çıkan ilk görsellerde kartın referans tasarımını görebiliyoruz. Ayrıca R7 370’e dair yeni teknik ve mimari özellikler de gün yüzüne çıktı.

Sızdırılan belgeler üzerinde yapılan analizlere göre R7 370 modelinde Pitcairn GPU’su kullanılıyor. Bunun sebebi ise kartın üzerinde XDMA yerine tekli Crossfire konektörü bulunması. GCN 1.0 ailesine ait üyelerin hepsinin Crossfire portuna sahip olması ve R7 370 üzerinde görülen Crossfire konektörünün sadece bu tip bir kartta kullanılamayacak kadar zayıf Bonaire mimarisinde görülmesi sebebiyle yeni R7 370 modelinin Pitcairn GPU’sunu kullandığı sonucuna ulaşılmış durumda.

Kartın üzerinde dikkat çeken diğer detaylar ise 6-pinlik güç bağlantıları. Bunların yanı sıra R7 370’in iki adet DVI ve birer adet HDMI ve DisplayPort girişlerine sahip olduğunu görebiliyoruz.

Kartla ilgili en çok merak edilen konu ise Pitcairn XT GPU’sunun hangi modelde kullanılacağı. İddialara göre AMD, Pitcairn XT GPU’sunu R7 370X modeline saklayabilir. Ayrıca iddialara göre ekran kartında görülen 6-pin güç bağlantıları, kullanılacak olan GPU’nun yine 6-pin kullanan R7 265’teki Pitcairn Pro GPU’suna işaret ediyor.