Anasayfa Haber Amazon Yeni Bir PC Oyunu Üzerinde Çalışıyor

Amazon Yeni Bir PC Oyunu Üzerinde Çalışıyor

Alışveriş devi Amazon, yeni bir PC oyununda çalışmak üzere oyun geliştiricileri arıyor.

Amazon’un uzun süredir oyun piyasasına giriş yapmak istemesi bilinen pek çok kişi tarafından bilinen bir şey. Geçtiğimiz aylarda Crytek ile gerçekleşen CryEngine 3 anlaşması, uzun süredir ekonomik sıkıntı yaşayan Almanya merkezli oyun stüdyosuna ilaç gibi gelmiş ve teknoloji basınında Amazon’un Crytek’i kurtarması olarak yer almıştı.

Görünüşe göre Amazon’un CryEngine lisansını boşta bekletmek gibi bir niyeti yok. Şirket, geçtiğimiz günlerde yepyeni bir PC oyunu için iş ilanı verdi. Geliştirilecek oyun ile ilgili en ufak bir bilgi kırıntısı dahi bulunmuyor. Ancak Amazon, hali hazırda Amazon Game Studios’ta çalışan geliştiricilerin daha önceden Half Life 2, Left 4 Dead, Dota 2, Halo, Infamous, Shadow of Mordor ve The Last of Us oyunlarında da çalıştığını belirtti.

Henüz resmi olarak açıklanmasa da, projede geçtiğimiz yıl stüdyoya katılan Portal tasarımcısı Kim Swift ve Far Cry 2 tasarımcısı Kim Swift’in yer alması bekleniyor. Amazon ayrıca 2014 yılının başlarında Killer Instinct geliştiricisi Double Helix‘i bünyesine katmıştı. Artık Amazon çatısı altında hareket eden bu stüdyonun da yeni PC oyunu projesine dahil olacağını düşünüyoruz.