Anasayfa Haber 1 TB Kapasiteli Xbox One Resmen Tanıtıldı

1 TB Kapasiteli Xbox One Resmen Tanıtıldı

Microsoft tarafından E3 fuarında tanıtılması beklenen 1 TB kapasiteli yeni Xbox One, bir hafta önce ortaya çıktı.

Microsoft tarafından resmen tanıtılan yeni Xbox One modelinde 1 TB kapasiteli bir sabit disk bulunuyor. Bu yeni modelin Amerika satış fiyatı 400 dolar olarak belirlenmiş. Bu yeni model piyasaya Halo Master Chief Collection ve yeni Xbox One oyun kontrolcüsüyle birlikte sürülüyor. Ancak bu kampanya devamlı olmayacak, sadece ilk parti üründe uygulanacak.

Yeni nesil Xbox One kontrolcüsü ise farklı renk seçeneklerinin haricinde, üzerindeki 3,5 milimetre kulaklık girişiyle ön plana çıkıyor. Yeni tasarımın bir diğer özelliği de, firmware güncellemelerini kablosuz bağlantı üzerinden alabilmesi, yani USB kablosuna ihtiyaç duymadan yazılım güncelleme yapmak mümkün. Bu yeni kontrolcü ise 65 dolara ayrıca satılacak.

Bu yeni Xbox One oyun kontrolcüsünü, Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarda oyun oynamak için kullanmak da mümkün olacak. Ancak bunun için 25 dolara satılan bir adaptöre ihtiyacınız olacaktır. Microsoft’un çok yakında kontrolcü ve adaptörden oluşan bir kiti 80 dolara piyasaya süreceği de açıklandı.

1 TB kapasiteli modelin piyasaya çıkmasıyla birlikte, 500 GB sabit diskli Xbox One modelinin fiyatında da indirime gidilmiş. Daha önce 400 dolara satılan bu model, artık 350 dolar fiyat etiketine sahip olacak. E3 fuarında bir de Xbox One Slim modelinin tanıtılması bekleniyor.