Anasayfa Haber Google Nerede Olduğunuza Yakından Bakıyor

Google Nerede Olduğunuza Yakından Bakıyor

Google’ın arama motoruna eklenen yeni özellik sayesinde, mobil cihazlardaki konum bilgisine göre aramalar yapılabiliyor.

İnternet servislerinin bulunduğunuz ülkeye ve bölgeye göre farklı seçenekler sunması tabii ki yeni değil. Ancak Google’ın arama motoruna entegre ettiği yeni özellik sayesinde, özellikle akıllı telefon gibi mobil cihazların işlevi daha da artacak.

Android ve iOS mobil işletim sistemlerinde devreye giren bu özellik, kullanıcının konum bilgisine göre arama yapılmasına imkan tanıyor. Harita üzerindeki GPS konumuna göre çalışan bu özellik, kullanıcıya çok daha farklı arama seçenekleri sunuyor.

Mesela bir lokantanın önünde dururken “Burası saat kaçta açılıyor” şeklinde bir soru, Google’ın doğrudan lokantayla ilgili bilgilere erişmek istediğinizi anlamasına ve bunları hızla size sergilemesine imkan tanıyor. Tabii özelliğin olası kullanım alanlarını genişletmek mümkün, sadece lokantayla sınırlı değil.

Bu özellik devreye yeni girmiş bulunuyor ve şimdilik pürüzsüz çalıştığı söylenemez. Ancak Google bunu zamanla daha da rafine edeceklerini söylüyor. Google tarafından yakın zamanda tanıtılan benzer bir servis ise Google Now On Tap adını taşıyor, ancak bundan daha farklı çalışıyor. On Tap kullanıcıya daha kesin bilgi verebilmek için harita konumuna değil, diğer uygulamalardan topladığı verilere dayanarak çalışıyor.