Anasayfa Haber Japonlar Xperia Z4 Modelinden Memnun Değil

Japonlar Xperia Z4 Modelinden Memnun Değil

Sony’nin Japonya pazarında Z4 adıyla çıkardığı yeni telefonu, Snapdragon 810 işlemcinin aşırı ısınma sorunlarıyla karşılaştı.

Sony tarafından öncelikle Japonya pazarında satışa çıkarılan yeni amiral gemisi modeli Xperia Z4, ülkenin en büyük telekom firmalarından NTT DoCoMo aracılığıyla bir süre önce tüketiciye sunulmuştu. Sony aynı telefonu Japonya dışında Xperia Z3+ adı altında satışa sunmaya hazırlanıyor.

Ancak Sony’nin bu telefonda kullandığı Qualcomm Snapdragon 810 işlemcisinin aşırı ısınmadan kaynaklanan sorunlarla karşılaştığı ve Japon tüketicilerde ciddi bir memnuniyetsizlik oluşturduğu haberleri geliyor. Bu haberlere göre Xperia Z4 günlük kullanımda aşırı ısınmadan dolayı sık sık hata veriyor ve kapanıyormuş.

xperia-z4-benchmark

Xperia Z4’ün Japonya pazarındaki en büyük satış kanalı olan NTT DoCoMo‘nun da durumdan haberdar olduğu, hatta telefonun üzerine bununla ilgili olarak uyarı etiketleri yapıştırdığı haber veriliyor. Aynı şirketin satış portföyünde bulunan Sharp AQUOS ZETA ve Fujitsu ARROWS NX gibi modellerin de benzer sorunlarla boğuştuğu ve uyarı etiketleri taşıdığı söyleniyor. Bu telefonlarda da Qualcomm Snapdragon 810 işlemcisi kullanılıyor.

xperia-z4-ntt-docomo

Snapdragon 810 işlemcisinin ısınma sorunları yaşadığı ilk günden beri söyleniyordu. Farklı firmalar bu işlemciyi kullanan telefonlarında bu sorunu değişik şekillerde aşmaya çalıştılar. Ancak bir önceki modelden daha ince olmak üzere tasarlanan Xperia Z4 modelinde ısınma sorunu aşılamamış gibi görünüyor. Yakında ülkemizde de Xperia Z3+ adıyla satışa çıkacak olan telefon, bakalım aynı şikayetlerle burada da karşılaşacak mı, birlikte göreceğiz.